Helsetopper i USA advarer Biden mot å gå inn for «booster»-vaksine

0
Covid-19 booster shot vaccine concept

Den massive enigheten på helsetoppen i USA sprekker. New York Times melder at lederne for FDA og CDC advarer Biden-administrasjonen mot å gå inn for såkalte «booster»-vaksiner. Avisa skriver:

Dr. Janet Woodcock, fungerende leder i Food and Drug Administration (FDA), og Dr. Rochelle P. Walensky, som leder Centers for Disease Control and Prevention (CDC), advarte Det hvite hus torsdag om at deres etater kan være i stand til å bestemme i det kommende uker om å anbefale boostere bare for mottakere av Pfizer-BioNTech-vaksinen – og muligens bare noen av dem for å starte.

Enda så forsiktig dette er formulert, så er det en bombe. FDA og CDC har vært bulldozere for vaksinekampanjen i USA og Biden-administrasjonen hadde planlagt å bruke en anbefaling fra dem til å starte en booster-kampanje 20. september. Biden sa sjøl 18. august:

«Planen er at hver voksen skal få et boosterskudd åtte måneder etter at du fikk ditt andre skudd. Det vil gjøre deg tryggere og lenger. Og det vil hjelpe oss til å avslutte pandemien raskere. ”

Amerikansk presses Gray Lady fortsetter:

Men kunngjøringen om en måldato i slutten av september for oppstart av boosterkampanjen utløste alarmklokker inne i F.D.A. – tilsynelatende spiller en rolle i beslutninger fra to av deres fremste vaksinaansvarlige kunngjorde denne uken at de ville forlate byrået i høst. Både Dr. Woodcock og Dr. Walensky var med på å utarbeide planen og støttet den offentlig. Noen folkehelseeksperter har sagt at de ved å gjøre det økte presset på forskere som vurderer bevisene for boostere i sine respektive etater for å følge administrasjonens strategi.

«Nå har disse byråene plassert seg i en boks,» sa Dr. Steven Joffe, professor i medisinsk etikk og helsepolitikk ved University of Pennsylvania. «Vi vil at leger og forskere og publikum skal stole på anbefalingene og avgjørelsene som tas, for å kunne peke på F.D.A. og C.D.C. gjør sin due diligence.»

Privat hadde Dr. Woodcock hevdet at det var risikabelt å fastsette en fast dato for en booster-utrulling før regulatorene hadde fått en sjanse til å grundig gjennomgå dataene, noen av dem hadde ennå ikke blitt sendt av vaksineprodusentene, og avgjøre om vaksinene var trygge og nødvendige, ifølge flere personer som er kjent med diskusjonene.

Det sendte sjokkbølger gjennom det politisk-medisinske systemet i USA da Marion Gruber og Phillip Krause kunngjorde at de ville forlate byrået for vaksineforskning. Dette er to av de desiderte toppene innen systemet og de trakk seg nettopp på grunn av at de ikke ville stille seg bak booster-kampanjen. Dette melder Bloomberg og Endpoints News.

FDAs tidligere fungerende sjefforsker Luciana Borio la til på Twitter:

«FDA mister to giganter som bidro til å bringe oss mange trygge og effektive vaksiner gjennom flere tiår med offentlig tjeneste.» «Disse to er lederne for Biologic (vaksine) studier i USA. De har et flott team, men disse to er de virkelige lederne for CBER. Et stort globalt tap hvis de begge slutter, ”skrev tidligere BARDA-direktør Rick Bright og sa videre: «Dr. Gruber er mye mer enn direktør. Hun er en global leder. Visjonær hjerne bak global klinisk forskningsvitenskap for influensa, Ebola, Mers, Zika, Sars-cov-2, mange andre.”

Også EUs parallell til USA CDC, nemlig European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) , har sagt at det ikke er noe påtrengende behov for booster-vaksiner.

Det nye med dette er at dette er sprekker i det som til nå har vært den kompakte enigheten innenfor systemet. Det var fungerende sjef for FDA, Janet Woodcock, som har gitt prøvegodkjenning til vaksinene. Hun var også med på å godkjenne OxyContin og Fentanyl og hevdet at disse ikke var avhengighetsskapende. Når selv hun drar i håndbrekket betyr det at det er langt større indre uenigheter og spenninger blant fagfolkene enn det som til nå har fått lov til å komme til syne.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLa barna være i fred!
Neste artikkelHvem sine interesser tjener svenske anklageres utredning av gassangrep i Syria?