Politiet i Newcastle brukte angrepshunder mot fredelig demonstrasjon mot vaksinepass

0
Politiet brukte kamphunder mot demonstranter i Newcastle

En protestmarsj mot vaksinepass i Newcastle i England ble ganske voldsom etter at politiet stilte med hester, dragne batonger og angrepshunder. En av disse hundene maltrakterte en mann som hadde blitt taklet og lagt i bakken av flere politimenn.

Videoopptak på sosiale medier etter søndagens protester viser en politihund som biter en mann like ved halsen etter at han ble lagt i bakken og arrestert av minst tre politimenn.

På videoen ser man at hunden fortsetter å maltraktere mannen i omtrent 15 sekunder, helt til en annen politimann trekker hunden vekk fra den mistenkte.

En kvinne som sto i nærheten pekte på hunden og skrek gjentatte ganger til politiet for å få hunden vekk fra mannen.

Ironisk nok utspiller denne scenen seg foran en politibil  der ordene «Proud to protect» står skrevet på siden av bilen.

Det er ikke helt klart hva som foregikk før denne arrestasjonen og den dramatiske scenen ble fanget på et kamera. I begynnelsen av videoen kan man se mannen løpe nedover gaten mot Newcastles St. Mary Place før han blir konfrontert med politiet og angrepet bakfra av en politimann i opprørsutstyr.

Noen vitner sier at mannen hadde vært med i en gruppe protestanter som ble «omringet» av politiet, men som slapp unna.

Andre spekulerte på om han hadde gjort noe som fortjente slik voldsom behandling.

Northumbria Police fortalte til avisen Newcastle’s Chronicle at man på søndag hadde foretatt 12 arrestasjoner på grunn av «voldsom oppførsel noen av dem hadde vært med på».

Superintendent Steve Wykes kommenterte ikke spesielt arrestasjonen av mannen som ble maltraktert av politihunden, men han fortalte at det hadde vært nødvendig med stor utrykning fra politiets side «for å komme med en utrykning fra politiet som svarte til protestantenes aktiviteter».

«Det var en ekstremt utfordrende dag», sa Wykes senere på Twitter. «All takk til mannskapet, som jeg blir fortalt sto for en dynamisk operasjon. Og også til publikum for deres støtte for å gjøre forstyrrelsene så små som mulig.

Fredelige protester vil vi alltid støtte. Men vold vil ikke bli tolerert».

Det var omtrent 300 protestanter som var med på demonstrasjonen. Den forgikk i nærheten av sentrum i byen. Og de hadde planlagt å marsjere gjennom hele byen, skriver the Chronicle.

Hundrevis av politimenn med opprørsutstyr, hunder og hester flommet over i området. De skapte en blokade på begge sider av protestantene.

Det kom til sammenstøt med protestantene, der de som demonstrerte ble slått med batonger, og i noen tilfeller, lagt i bakken og slept av gårde.

Clare Davidson på Twitter skriver at hun var vitne til at politiet på en brutal måte dyttet til en kvinne som holdt et barn.

Én av opprørspolitiet som satt til hest skapte raseri fordi han åpenlyst provoserte dem med sin batong når de gikk forbi og sang «Shame on you, shame on you!».

Den samme politimannen ble observert da han i et et annet opptak førte hesten rett inn i en gruppe protestanter som var presset mot en mur. Han skal ha svingt med batongen da folkemengden skrek til han og kalte kan «nasty Nazi!»

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.