Misnøyens vinter

0
Neil Oliver

«Jeg vil ikke gå på en forestilling som krever vaksinepass mer enn jeg vil gå på en hundekamp.»

Den skotske historikeren Neil Oliver, som er kjent fra mange TV-presentasjoner, og som med sin bakgrunn som arkeolog, har skrevet verk som A History of Scotland, Vikings, og Coast, advarer mot den splittelsen våre herskere har klart å skape mellom oss.

I dette programmet på GBNews 18. september 2021 advarer han mot denne splittelsen, mot vaksinepass, mot isolasjon og ensomhet:

Transkripsjonen av innlegget til Neil Oliver er her, og det begynner slik:

Folk snakker med meg om månedene framover og vinteren som kommer. Mange frykter en vinter med misnøye.

De frykter mørket og hva mørket kan inneholde. Problemene de siste ukene har vært harde nok, sier de, mens sola har skint og det har vært lett å være ute.

Hvordan blir det når dagene blir korte og nettene lange? Jeg sier at høsten og vinteren framover blir det vi velger å gjøre dem til. Det blir en test på hvem vi er som mennesker.

Jeg sier at vinteren på de viktigste måtene bør være at vi samler oss. Vi er splittet nå. Det handler ikke lenger bare om fysiske splittelser. Meningene har blitt hardere i den grad at vi ikke kan snakke med hverandre.

Disse splittelsene går gjennom familier, mellom venner og naboer. Slik meningsforskjellene er har det blitt lettere å unngå mennesker helt. Jeg sier at dette ikke har vært tilfeldig. Våre ledere har gjort sitt ytterste for å kjøre kiler mellom oss.

Winter of Discontent

Innslaget med Neil Oliver har tittelen Winter of Discontent, misnøyens vinter. Det er ingen tilfeldighet. Uttrykket stammer fra de to første linjene i William Shakespeares stykke Richard III. Det er også tittelen på John Steinbecks siste roman: The Winter of Our Discontent. I nyere tid er uttrykket brukt om den bitre streikevinteren 1978–79 i Storbritannia.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.