Den nye regjeringen må trekke forslaget til forlenget smitteverndiktatur

0
Foto: Stortinget

Dette er en kommentar av Steinar Almelid da valgresultatet var klart. Almelid publiserte kommentaren på Facebook og vi gjengir den her med hans velvillige tillatelse. Han viser til Høring av endringer i smittevernloven og krever av den nye regjeringen trekker dette dokumentet. Almelid mener at det bør bli en åpen vitenskapelig debatt, med deltagere på begge sider av debatten om tiltak, medisinske realiteter og samfunnskonsekvenser.

Red.


Gratulerer alle! Med et nytt Storting og en annen Regjering snart på plass, la oss håpe det hjelper! Det er samtidig lagt ut en viktig høring, to dager før valget, som jeg håper du vil gi din mening til. Min kommentar er:

Nei takk, Erna Solberg og Norges helsemyndigheter, dette forslaget støttes ikke og bør trekkes av både prinsipielle og faglig grunner.

Steinar Almelid.

Dere foreslo dette 2 virkedager før et stortingsvalg (!!) med 10 dagers frist, det er uhørt!

Nå er den regjeringen som stod bak dette forslaget valgt ut, og vi får virkelig håpe det kan gi bedre tider. Det smitteverndiktaturet som tiltakene de siste to årene smaker av, er ikke faglig medisinsk forankret når man forsker i temaet og studerer hva høyst kvalifiserte leger, professorer og forskere sier. Det er mange nyanser som er tapt pga den enveiskjøringen som ennå gjelder i Norge.

Det smaker av manipulering når dette prinsipielt viktige forslaget legges ut når nasjonen er opptatt med et stortingsvalg, sammen med en urkort frist. Dette spesielt i lys av rundene før i år, med den ene høringen etter den andre, der instansen som informerer om viktige beslutninger synes lite interessert i å høre hva folket sier.

Dette forslaget bør trekkes prinsipielt, pga den respektløse datoen for publisering sammen med en urkort tidsfrist. I tillegg er det faglig sett et dårlig forslag og det lar jeg landets medisinske fagpersoner gå nærmere inn på. Det burde være åpenbart hvorfor dette må sies nei til. Det er medisinsk nybrottsarbeid å ha den smittevern-fokusen som religiøst er gjennomført i Norge over 18 måneder nå. Det sammen med feil bruk av PCR testen (45x, etc), har ført til et fryktregime i folket som river og sliter i samfunnskulturen, der det skapes uro, dogmatisering, mobbing og stigmatisering av selv våre yngste. Barna bør skjermes, ikke rives med i et fryktregime skapt av de av oss som skulle vært mer voksne.

Den nye regjeringen oppfordres på det sterkeste til å gjøre helt nye grep, på dette og andre viktige områder for landets ve og vel.


Send inn høringssvar:

Regjeringas forslag til Forlengelse av midlertidige forskriftshjemler om koronasertifikat, oppholdssted under innreisekarantene, samt isolering og begrensninger i bevegelsesfrihet ligger her.

Du kan sende inn høringssvar her, noe så mange som mulig bør gjøre.

Les også: Regjeringa vil forlenge forskrifter om karantenehotell, isolering, smittekarantene og koronasertifikat.

Forrige artikkelDavos-menneskene er kreative ødeleggere
Neste artikkelSvingdøra