Årsakene til kraftkrisen – lite vindkraft i Sverige og lite regn i Sør-Norge?

0

Av Odd Handegård.

I formiddagens «Ekko» (28. september 2021) var strømsituasjonen temaet, og NRK fortsetter å forvrenge utviklingen i kraftbransjen. Konklusjonen kom tidlig: Årsakene til den akutte situasjonen, var ifølge deltakerne fra Energi Norge og energidepartementet, lite vindkraft i Sverige og lite regn i Sør-Norge samt høye CO2-priser. Eksporten av strøm til EU og eksisterende kabler hadde ingen betydning. I tillegg til dette vrøvlet, kom det også en rekke andre usanne opplysninger som ikke ble motsagt, bl.a. at vi trenger overkapasiteten på eksport-/import-kapasitet for å takle alle «tørrårene» som vi visstnok har mange av (??), og for å hindre at vann fra magasinene renner i havet (??) uten å bli brukt.

Det er slike, og tilsvarende eventyr – som ikke ble forsøkt dokumentert – som dominerer «informasjonen» om situasjonen i kraftnæringen i norske media nå. Et godt råd: Vi må tolke de fleste slike debatter, særlig i NRK, som informasjon om at vi må begripe at det er en fordel for oss at strømmen skal være ustabil og svindyr av hensyn til klimaet. Løsningen for å dempe problemene, er angivelig å redusere innetemperaturen til 18 grader, ha på oss yttertøy inne, la være å bruke strøm når vi trenger den mest osv. Og så må vi ha noen støttetiltak til folk som har de aller lavest inntektene (under 12.000 pr. måned?

Jeg vet ikke om noen tør å ta sjansen på å høre et helt radioprogram med så mange Fake News – det kan kanskje medføre hjerteproblemer hos enkelte. Mer her er i alle fall linken – kanskje man bare burde sløyfe begynnelsen og slutten?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.