Vil Arbeiderpartiet innføre segregering og straffetiltak på Nesodden?

0
Idylliske Nesodden og den ikke fullt så idylliske ordfører Wickholm

Arbeiderpartiets ordfører Truls Wickholm på Nesodden går hardt ut i lokalavisa Amta: Kommunen med klar vaksinebeskjed til de over 18 år: – Dette får konsekvenser.

Avisa skriver:

Ifølge oversikten til kommunen, har 75 prosent fått første vaksinedose i aldersgruppen 18 til 44. Nå forsøker kommunen å få flere til å vaksinere seg i denne aldersgruppen.

– Det virker som det er vanskeligere å få denne gruppen til å ta vaksine. Vi sender ut en egen oppfordring til disse i form av et brev de nærmeste dagene. 

– Det er ingen grunn til at vaksinegraden skal være lavere i den andre gruppen. Vi håper at vaksinetallene går oppover her og at brevet vi sender ut, har effekt. Hvis ikke, må vi finne andre måter å nå befolkningen på, sier ordføreren.

– Har dere tenkt på andre måter å få tak i denne aldersgruppen på?

– Vi sender ut brevet i første omgang, så vurderer vi situasjonen ut ifra det. Vi må gjøre opp en mening ut ifra hva dette handler om, sier ordføreren og slår fast:

– Jeg vil understreke at det har konsekvenser for deg som enkeltperson. Man får ikke den samme friheten til å bevege deg fritt, eller muligheten til å reise hvis en ikke er vaksinert. Jeg tror ikke alle har tenkt på dette. Folk må være bevisste at det får konsekvenser for flokkimmuniteten, og også deg som enkeltperson.

Det brevet Wickholm viser til ligger ikke ute på nettsidene til Nesodden kommune, og det later ikke til å være kjent for andre lokalpolitikere foreløpig, så det er ikke helt klart hva Wickholm mener når han sier at det «får konsekvenser for den enkelte» og «ikke den samme friheten til å bevege seg fritt».

Arbeiderpartiets lokalpolitiker Truls Wickholm vil altså true og presse de yngre innbyggerne i kommunen til å ta en eksperimentell vaksine, som sjøl produsenten ikke aner rekkevidden av.

Les: Pfizer fraskriver seg alt ansvar for uventede bivirkninger nå og i framtida

Men det kan jo hende at disse skeptiske innbyggerne leser mer enn overskriftene i lokalavisa og for eksempel har fått med seg en annen artikkel i Amta der avisa skriver om Yusela del Carmen Gjæringen (41) som sjøl to måneder etter siste dose av Pfizer-vaksinen sliter med alvorlige bivirkninger. Amta skriver:

8. juni fikk hun andre dose.

– Det er en dato jeg aldri glemmer. Jeg kjente en svie idet jeg fikk vaksinen. Det var helt ulikt første gangen. På jobb var det en som skulle si god helg og klappet meg på armen. Det gjorde ekstremt vondt. Jeg tenkte likevel at det ville gå over, jeg hadde jo vondt sist også.

Torsdag 17. juni våknet Yusela til et ansikt hun ikke kjente igjen. Venstresiden av ansiktet var opphovnet, tydelig lammet og smertefullt.

– Da begynte jeg å bli ordentlig redd.

Hun har også siden vært innlagt på grunn av akutte og smertefulle symptomer og tap av førlighet. 

Men for Arbeiderpartiet på Nesodden og ordfører Truls Wickholm er dette kanskje bare noe innbyggerne må finne seg i å risikere hvis de ikke skal miste bevegelsesfriheten og bli behandlet som annenrangs borgere? Hva mener de andre lokalpolitikerne i kommunen?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBevisst villedning eller ren kompetansesvikt?
Neste artikkelStormaktskonflikt – fra mulighet til sannsynlighet