Panikk i Det hvite hus – narrativet sprekker

0
Jen Psaki vil ha mer sensur og meningstvang

Det later til at Biden-administrasjonen nå kaster alle hemninger over bord og satser på å styre mediene og de sosiale nettverkene direkte for å tette sprekkene i det narrativet som skal holde vaksinekampanjen oppe.

Det er i hvert fall det inntrykket som sitter igjen etter denne artikkelen i Politico: White House back-channeling with networks on Covid coverage.

Biden-administrasjonen tar direkte kontakt store medier privat i håp om å demme opp for en mengde alarmerende nyhetsrapporter som truer med å bremse vaksinasjonskampanjen.

Det hvite hus begynte å holde en serie orienteringer mandag og tirsdag med alle de store TV-nettverkene – inkludert Fox News – samt andre ledere i redaksjonene om deres nylige covid-dekning, ifølge tre kilder som er kjent med møtene. Fokusert på den stigende Delta-varianten og vaksinasjoner, blir orienteringen delvis ledet av Vivek Murthy, USAs helsesjef, sa en av kildene til POLITICO.

Briefingene holdes på «dyp bakgrunn» – noe som betyr at nyhetsorganisasjoner kan bruke materialet, men har blitt enige om ikke å nevne eller direkte sitere fra høytstående embetsmenn – og komme når administrasjonen nådde sin vaksinemilepæl på mandag, med 70 prosent av amerikanske voksne som hadde nå fått minst ett vaksineskudd. Men de oppstår også i et øyeblikk av bekymring på tvers av administrasjonen over nyhetsrapporter og overskrifter de anser som altfor snevert fokusert på vaksinerte mennesker som får viruset.

En rekke av disse historiene bygger på data fra data fra Centers for Disease Control and Prevention, innhentet av The Washington Post og deretter rapportert om det av en mengde medier i forrige uke. CDC-studien undersøkte et utbrudd av vaksinerte og uvaksinerte mennesker i Provincetown, Mass..

Men nyheter om vaksinerte mennesker som smittes av og med viruset skaper stor uro i administrasjonen. Tjenestemenn i administrasjonen frykter at historiene og innleggene på sosiale medier som promoterte dem ytterligere ville hemme deres innsats for å overtale uvaksinerte mennesker til å ta vaksinene.

Kommentar:

Hele denne globale koronakampanjen har så mange hull og urimeligheter at den er totalt avhengig av sensur og undertrykking både av vitenskap og alternative stemmer for å holde det gående. De siste tiltakene for å styre mediene direkte fra Det hvite hus vitner mer enn noe annet om panikk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.