Mexicos president: Vi vil ikke bli holdt som gisler av den farmasøytiske industrien og tvinges til å vaksinere våre barn

0
President Andrés Manuel López Obrador

«Mexico vil ikke bli holdt som gisler av farmasøytiske selskaper som bare vil gjøre forretninger og skremme barn med ideen om at det er nødvendig å vaksinere seg mot Covid-19,» advarte president Andrés Manuel López Obrador. Dette skriver avisa Excelsior.

Derfor, hvis det er vitenskapelig bevist at immunisering er nødvendig i befolkningen under 18 år, vil det bli gjennomført, ellers vil regjeringen i Mexico «ikke falle for forbrukerisme eller ta imot avfall,» sa López Obrador.

Det foregående, etter å ha tatt opp bekymringer fra mødre og fedre angående barnevaksinasjon med sikte på å komme tilbake til skolen neste 30. august i år.

Presidenten sa at i denne saken «må du være forsiktig» og vite hva prioriteringene er.

«Det er logisk at farmasøytiske selskaper vil gjøre forretninger og vil alltid selge vaksiner til alle, men vi må prioritere, vi må vite om de er påkrevde eller ikke påkrevd, ikke være underlagt, underlagt, underordnet legemiddelselskaper som forteller oss «Det mangler en tredje dose, en fjerde dose, barna må vaksineres,» vi må se vitenskapelig om det er nødvendig; det er som når du går for å kjøpe noe, vi skal ikke være forbrukere, du må kjøpe det du trenger, ikke gå nå supermarkedet og kjøpe for å kjøpe, ikke kaste bort, ikke kjøpe noe overflødig, først det grunnleggende, først det nødvendige,» forklarte han.

På denne måten gjorde han det klart at hvis vaksinen er nødvendig, blir den kjøpt inn, og hvis ikke, må meksikanske barn vente til internasjonale vitenskapelige og medisinske organisasjoner viser den meksikanske regjeringen at det bør være en prioritet å immunisere dem mot sykdom som -. forresten – hun ga sin yngste sønn Jesús Ernesto López Gutiérrez bare noen dager siden på en mild måte.

På sin side, sa undersekretær for forebygging og helsefremmende, Hugo López-Gatell, seg enig med presidenten i at det er en «kraftig meningskampanje forårsaket av farmasøytiske selskaper» for å få folk til å tro at den er tvunget til å vaksinere mindreårige og sette en tredje eller fjerde dose til befolkningen mot covid19.

“Alt for å øke salget av vaksiner; men etter hans mening er det fortsatt ingen vitenskapelig bevis for å støtte vaksinering av mindreårige, boostervaksinasjon hos voksne og mer beskyttelse mot variantene”.

«For øyeblikket, når det gjelder vaksinasjon av mindreårige, er det ingen vitenskapelig bevis som tyder på at det er noe vesentlig, noe som er nødvendig i dagens kontekst av epidemien, selv i land som har høy vaksinasjonsdekning og høy tilgang til vaksiner,» sa López-Gatell.

Han understreket også at vaksiner ikke er svært effektive for å redusere Covid-19-infeksjoner i alle aldre og bare reduserer risikoen for å dø eller lide av viruset på en alvorlig måte.

López-Gatell sa at det ikke er mulig å bruke argumentet om at barn bare kan komme tilbake til skolen hvis de er vaksinert fordi denne sektoren i befolkningen har en svært lav risiko for å bli alvorlig syk eller dø hvis de blir smittet.

I tillegg til at mindreårige blir vaksinert, er det ingen garanti for at SAR COV2 -infeksjoner reduseres.

Av denne grunn slo den fast at «det verken er vesentlig eller nødvendig» at barn beskyttes mot covid19.

Kommentar: Noe sier oss at president López Obrador bør være ytterst forsiktig når han krysser gata heretter.

Forrige artikkelUS Navy har begynt sin største øvelse på flere tiår
Neste artikkelPanikk i Det hvite hus – narrativet sprekker