Londons borgermester: – Å unnlate å bruke maske på undergrunnsbanen er en forbrytelse

0
Fra undergrunnsbanen i London

Londons ordfører Sadiq Khan sier at det må bli straffbart å unnlate å bruke maske på The Tube i London. Dette skriver Evening Standard. Khan oppfordrer regjeringa til å innføre en spesiallov der det å unnlate å bruke maske i kollektivtransporten blir definert som en «criminal offence».

Etter at det ble lempet på koronatiltakene i Storbritannia 19. juli er maskebruk bare vært ei oppfordring fra myndighetene. Khan ønsker nå å få dette slått fast i en spesiallov, for det gjør det mulig å sette inn politiet mot dem som ikke følger påbudet og straffe dem.

Khan sa riktignok også at studier fra Imperial College hadde slått fast at de ikke hadde funnet et eneste eksempel på covid verken på overflater eller i lufte på The Underground.

Når Khan likevel ønsker en spesiallov er det angivelig for at «folk skal føle seg trygge».

Khan sa videre:

«Jeg håper regjeringa forstår at når det gjelder offentlig sikkerhet og offentlig tillit, ønsker vi å kunne bruke loven for å sikre at folk bruker ansiktsmasker i rom der du ikke kan holde sosiale avstand av åpenbare grunner.”

Heller ikke Khan har vist til noe vitenskapelig grunnlag for at ansiktsmasker har noen medisinsk hensikt, og han argumenterer da heller ikke medisinsk, men ut fra hva som skal skape «en følelse av trygghet».

Masker er blitt sjølve symbolet på koronadiktaturet, det synlige tegnet på underkastelse og lydighet. Det er derfor regimer rundt omkring i verden bruker harde politimetoder for å opprettholde masketvangen. Det er som myndighetene i Iran alltid har sagt: «Hvis vi opphever påbudet om at kvinner skal dekke seg til, vil vi miste makta!»

Forrige artikkelFNs spesialrapportør om tortur sjokkert over politivolden i Berlin
Neste artikkelOffentlige overinvesteringer i energisektoren