Klassekampen: Flott oppslag med Rødt-kandidat og styreleder i Mot Dag, Per-Gunnar Skotåm

0
Faksimile og collage fra Klassekampen 11. august 2021. Foto: Tom Henning Bratlie

Avisa Klassekampen hadde onsdag 11. august 2021 et flott oppslag med tidligere gruvearbeider, veteran fra AKP og Rødt, Per-Gunnar Skotåm. Skotåm er også styreleder i Mot Dag AS som eier steigan.no, og han har bidratt vesentlig til at denne avisa er det den er i dag.

Oppslaget som har en fin tekst av Aleksander Åsnes og flotte foto av Tom Henning Bratlie. I intervjuet gir Skotåm kanskje noe av nøkkelen til det han har bidratt med både her og på de andre feltene der han arbeider, stayer-evne:

Skotåm har vore engasjert i det han oppfattar som det same partiet sidan 1969, men er han sjølv ein historisk anakronisme, slik som dei rustne industrimas- kinene han samlar på? Eller har han noko å lære vekk til dagens Raudt-leiing? Har dei noko å hente på å sjå til staden der kvar tredje innbyggjar røystar på partiet?

– Om eg har noko å lære vekk, så må det vere «stayer»-evne. Eg har aldri gitt meg, og eg har aldri stukke av. Det har gått mykje opp og ned, men eg har haldt ut og vore aktiv i politikken i meir enn femti år. Det er ein viktig eigenskap, trur eg, seier Skotåm.

Innlegg av Per-Gunnar Skotåm på steigan.no:

Utbygging av havvindmøller med strøm til hva, for hvem og hvorfor?

Hva skal vi leve av etterpå?

Per-Gunnar Skotåm: Imperialisme på norsk (1)

Per-Gunnar Skotåm: Imperialisme på norsk (2)

Forrige artikkelDet vestlige korthuset i Afghanistan raser nå fortere enn antatt – Taliban tar over
Neste artikkelHøring om koronasertifikat – endringer i smittevernloven