Karibisk opprør mot tvangsvaksinering

0
Fra demonstrasjonene i St. Vincent

Kraftige opptøyer da regjeringa på St. Vincent and the Grenadines i Karibia gikk inn for å innføre tvangsvaksinering, melder Global Voices.

Vaksinetvil er utbredt i den lille øystaten som består av St. Vincent og Grenadinene, til det punktet hvor regjeringen har gitt landets doser til sine karibiske naboer i stedet for å kaste dem bort. 4. august hadde landet, som har en befolkning på litt over 110 000, 53 aktive COVID-19-tilfeller og 12 totale dødsfall av viruset. En oppdatering fra helsedepartementet bemerket at 9.998 mennesker var fullvaksinert (omtrent 9 prosent av befolkninga), med ytterligere 15.768 som hadde fått sin første dose.

Sjøl om statsministeren har sagt at vaksinen ikke er obligatorisk «i den forstand at hvis du ikke tar den, vil det være en straff eller en sivil sanksjon», vil de foreslåtte endringene i loven anse det nødvendig for frontlinja av offentlig ansatte skal vaksineres. Han la til at tiltaket var et pandemirelatert nødtiltak, og erklærte at alle som var imot det «kjempet mot landets beste.»

‘Kill the Bill’

Noen rapporter sier at denne demonstrasjonen til landets opposisjonsparti, øyas aktive fagbevegelse er også imot endringene. Presidenten i Public Service Union, Elroy Boucher, sa at det ikke var «anti-vax men pro-choice», og gikk inn for protestaksjoner for å «drepe dette lovforslaget», ettersom det krenket folks rettigheter.

Under demonstrasjonen ble statsminister Ralph Gonsalves skadd, angivelig av en stein som en av demonstrantene hadde kastet.

Saint Vincent og Grenadinene er en stat på 32 øyer i Karibia nord for Grenada, sør for Saint Lucia og vest for Barbados. Landet utgjøres av hovedøya Saint Vincent og den nordlige delen av øygruppa Grenadinene, som er delt mellom Saint Vincent og Grenadinene og Grenada. Samla areal er på 389 km². Landets hovedstad er Kingstown.

Innbyggerne på øygruppa har vært opprørske før. Det var en lang periode med kraftig folkelig motstand før franskmenn og briter klarte å ta kontrolle over øyene og gjøre dem til kolonier. Wikipedia skriver om øygruppas historie og politikk her.

Forrige artikkelDe som organiserer de olympiske lekene nekter å minnes ofrene for Hiroshimabombingen i 1945
Neste artikkelNye store demonstrasjoner i Frankrike mot vaksinepass og segregering