Nye store demonstrasjoner i Frankrike mot vaksinepass og segregering

0
Fra demonstrasjonene i Frankrike 7. august 2021. Skjermdump fra video.

I mer enn 150 byer i Frankrike tok folk til gatene for å demonstrere mot Emmanuel Macrons koronapass og tvangstiltak. Innenriksdepartementet oppgir et tall på 237 000 demonstranter, inkludert 17 000 i Paris, skriver Le Point. Dette er den kraftigste mobiliseringa så langt.

Helsepasset, som ble vedtatt torsdag , vil tre i kraft mandag. Disse paradene, for fjerde helg på rad, kommer dagen etter en ny appell fra Emmanuel Macron – «Bli vaksinert» – og mens mer enn 44 millioner franskmenn har fått minst én dose (65, 9% av befolkninga).

«Macron, ditt (helse) pass, vi vil ikke ha det,» ropte noen hundre demonstranter i Paris torsdag kveld etter at det ble godkjent av Conseil constitutionnel. Loven som utvider helsepasset til nye offentlige steder og etablerer en vaksinasjonsplikt for omsorgspersoner, ble offentliggjort i Official Journal på fredag. Fra neste uke må man vise et vaksinasjonssertifikat, en negativ PCR-test for Covid-19 eller et sertifikat for å ha blitt frisk av sjukdommen for å ha tilgang til kafeer og restauranter, teatre eller messer, eller for å ta en lang tur med fly, tog eller buss.

Macron planlegger å innføre bøter på opptil 45.000 euro for bedrifter som ikke følger reglene. Han omtales av stadig flere som «tyrannisk og inkompetent». Vaksinepasset kalles «skammens pass».

I Marseille hadde brannfollkene sluttet seg til demonstrasjonen. Det skjedde også i Paris.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.