Japan stanser 1,6 millioner vaksinedoser på grunn av forurensing

0

Det ble funnet et ikke-identifisert stoff i «vaksiner» fra Moderna i Japan. Det førte til at et parti med 1,6 millioner doser ble stanset.

Japans departement for helse, arbeid og velferd suspenderte bruken av mer enn 1,6 millioner doser av Modernas Covid-19-vaksine torsdag etter rapporter om forurensede hetteglass på flere vaksinasjonssteder der. Takeda Pharmaceuticals, som distribuerer vaksinen i Japan for Moderna, sa at det varslet departementet etter at flere vaksinasjonssteder rapporterte om et uspesifisert fremmedlegeme som ble funnet i et bestemt parti. «Vi ba Moderna, produktseier og produsent, foreta en grundig undersøkelse for å finne ut den eksakte årsaken til problemet,» sa Takeda i en uttalelse. Takeda sa også at den ikke er klar over noen «betydelige sikkerhetshensyn» som skyldes de forurensede dosene.

Ikke første gang det er funnet forurenset vaksine

I en vitenskapelig studie er det påvist forurensninger i Astra-Zenecas vaksine, den såkalte ChAdOx1 nCov-19 vaksinen. Dette ble publisert på Research Square i artikkelen Process-related impurities in the ChAdOx1 nCov-19 vaccine.

Forskerne skrev i sin sammenfatning av studien:

«Vi fant ut at vaksinen [ChadOx1 nCov-19] i tillegg til adenovirusvektoren inneholder betydelige mengder av både humane og ikke-strukturelle virale proteiner. Blant de menneskelige proteiner var varmesjokkproteiner og cytoskjelettproteiner spesielt store. De sterke kliniske reaksjonen som er observert en eller to dager etter vaksinasjon er sannsynligvis forbundet med de påviste proteinforurensningene. En kobling til senere immunrelaterte bivirkninger kan også tenkes. «

Tidsnød

Forskerne mener at tidspress kan være en årsak til at man ikke har fått bedre kvalitetskontroll med vaksinene:

«Etableringen av robuste analyser for påvisning av HCP kan være komplisert og svært tidkrevende, spesielt hvis det må utvikles prosesser for nye og komplekse biofarmaka, tid som kanskje ikke alltid er tilgjengelig i en pandemi.»

Figuren viser andel av menneskelige proteiner i tre vaksineprøver:

To mennesker har dødd etter å ha fått forurenset vaksine

To mennesker døde etter å ha mottatt Moderna Inc (MRNA.O) COVID-19 vaksine som kom fra partiet som senere ble suspendert etter oppdagelsen av forurensninger, sa Japans helsedepartement 28. august.

Enda et nytt tilfelle av forurenset vaksine ble oppdaget i Japan 29. august. I ei melding fra Reuters heter det:

En forurensning ble funnet i Modernas Covid-19-vaksine søndag (29. august) i Japans Gunma-prefektur, nær Tokyo, den siste av slike saker i landet som involverer det amerikanske selskapets vaksiner. En liten, svart substans ble funnet i et hetteglass med Moderna-vaksine, noe som fikk prefekturet til å stoppe vaksinasjon ved hjelp av vaksiner fra partiet som hetteglasset hadde kommet fra, sa en talsperson fra Gunma.

Denne vaksinen kom fra et annet parti enn det som allerede er stanset.

Forrige artikkelBiden-administrasjonen opphever etiske regler slik at deres folk kan jobbe direkte for Wall Street
Neste artikkel– Det Store Spillet er over og USA tapte