Biden-administrasjonen opphever etiske regler slik at deres folk kan jobbe direkte for Wall Street

0

Toppfolk i Bidenadministrasjonen har blitt fritatt fra de etiske reglene president Biden skryter av, slik at de kan utføre arbeid som involverer store Wall Street-banker, en ledende forsvarsentreprenør og framtredende nasjonale medier, viser registreringer. Dette skriver Axios.

Minst 16 tjenestemenn har mottatt dispensasjoner fra etiske lover og forskrifter, ifølge en gjennomgang av føderale dokumenter som Axios har gjort. Tre dem ble unntatt fra deler av et bredt omtalte etiske løftet som ble pålagt ved dekret den dagen presidenten tiltrådte.

Tretten fikk dispensasjon fra en føderal forskrift som begrenser arbeid som kan oppfattes som en interessekonflikt basert på tidligere profesjonelle forhold.

NASA-administrator Bill Nelson ble fritatt for regler som ville ha forhindret ham i å jobbe med Lockheed Martin, som han var et betalt rådgivende styremedlem for. Nelson forsikret etiske tjenestemenn før han bekreftet at han bare ville delta i politiske spørsmål som potensielt kan påvirke Lockheed, ikke innkjøps- eller kontraktsavgjørelser som involverer selskapet.

Svingdørpolitikkens nirvana

Svingdørpolitikken mellom politikken, administrasjonen, finansinstitusjonene og Wall Street er notorisk i USA. Disse fritakene som Biden-administrasjonen har gjort er helt i tråd med denne korrupte tradisjonen. Den industrien som ligger helt på topp på lista over svingdørpersoner er ikke helt overraskende BigPharma. Det er OpenSecrets som har gjort undersøkelsene som er grunnlaget for denne lista:

IndustryNumber of revolving door people profiled
Pharmaceuticals/Health Products936 (63.2%)
Electronics Mfg & Equip784 (70.8%)
Misc Manufacturing & Distributing640 (67.5%)
Insurance601 (67.2%)
Air Transport592 (71.1%)
Education586 (54.3%)
Health Services/HMOs529 (64.8%)
Civil Servants/Public Officials527 (60.1%)
Securities & Investment510 (69.6%)
Electric Utilities482 (64.9%)
Oil & Gas472 (65.4%)
Hospitals/Nursing Homes471 (58.2%)
Telecom Services468 (72.4%)
Non-Profit Institutions455 (60.7%)
Human Rights444 (53.3%)
Misc Energy416 (66.1%)
Internet413 (76.2%)
Real Estate393 (66.7%)
Misc Issues373 (51.7%)
Automotive368 (66.7%)

Eks-president Jimmy Carter: – USA er et korrupt oligarki

Tidligere president i USA, Jimmy Carter, ble intervjuet i radioprogrammet The Thom Hartmann Program i USA. Utgangspunktet var et vedtak fra Høyesterett som åpner for «ubegrenset pengebruk i politikken». Hartmann spurte Carter hvordan han ville kommentere dette. Og Carter svarte:

Dette bryter med alt som gjorde det politiske systemet i USA så bra. Nå er det bare et oligarki med ubegrensede bestikkelser som er kjernen i det å bli nominert eller valgt til president. Og det samme gjelder også valget av guvernører, senatorer og kongressmedlemmer. Pengene fra store bidragsytere har undergravd det politiske systemet vårt fullstendig, og disse bidragsyterne sikrer seg fordeler etter at valget er over … De som søker gjenvalg, og dette gjelder begge partier, ser på disse ubegrensede pengesummene som en stor personlig fordel. De som allerede sitter i Kongressen har mye mer å selge til en ivrig bidragsyter enn en som bare er utfordrer.

Et eksempel på det Carter nevner er hvordan store selskaper kjøpte ja-stemmer for å sikre tilslutning til Trans-Pacific Partnership (TPP) i Kongressen.

I en vitenskaplig avhandling fra Princeton og Northwestern Universities som har tittelen Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens, sies også at USA er et oligarki:

Det sentrale punktet som kommer fram gjennom vår forskning er at den økonomiske eliten og de organiserte gruppene som representerer forretningsinteresser har vesentlig uavhengig påvirkningskraft på den amerikanske regjeringens politikk, mens massebaserte interessegrupper og vanlige borgere har liten eller ingen innflytelse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.