Iran advarer Israel mot «dumme handlinger» og sabelrasling

0

Irans utenriksdepartementet advarer Israel mot å gjøre noen «dumme» handlinger mot Iran, etter krigerske uttalelser fra den israelske forsvarsministeren Benny Gantz denne uka, skriver magasinet Newsweek.

Saeed Khatibzadeh skrev på Twitter at enhver israelsk handling ville bli møtt med et avgjørende iransk svar.

«I enda et frekt brudd på internasjonale lover truer det israelske regimet nå åpenlyst med militær aksjon,» skrev Khatibzadeh på Twitter, som forresten er forbudt i Iran. «Slik ondartet oppførsel stammer fra blind vestlig støtte.

«Vi sier dette tydelig: ALLE tåpelige handlinger mot Iran vil bli møtt med et AVGJØRENDE svar. Ikke test oss.»

Gantz gjorde iranerne sintE denne ukA da han sa at Israel var klar til å angripe Iran «om nødvendig». – Verden må forholde seg til Iran, regionen må forholde seg til Iran, og Israel må også gjøre sitt i denne situasjonen, sier Gantz til nyhetsnettstedet Ynet torsdag.

Det pågår allerede en «skyggekrig» mellom Israel og Iran, og faren er absolutt til stede for at Israel trapper denne krigen opp til en krig i full skala. Det ville i så fall bli en katastrofe for hele regionen, inklusive Israel sjøl.

Skyggekrigen mellom Iran og Israel til havs

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.