Skyggekrigen mellom Iran og Israel til havs

0

De kaller det skyggekrigen, og alt tyder på at det er en virkelig krig. Det dreier seg om gjensidige angrep på skip mellom Israel og Iran. I en artikkel i Jerusalem Post hevdes det at Iran for tida har et overtak i denne ikke-erklærte krigen. Avisa skriver:

Iran har rett i at det har en fordel i å føre sin skyggekrig med Israel til sjøs. Men sant er dette hvis Israel Navy fortsetter å forbedre seg? Samme dag som Iran brukte en kombinasjon av droner til å angripe et skip knyttet til Israel sist torsdag, gjorde INS Magen, Israels marines mest avanserte Sa’ar 6-korvettmissilskip, seg klar til å bli fullt operativ i begynnelsen av 2022 etter å ha blitt levert til Israel i desember 2020, rapporterte The Jerusalem Post. Faktisk er anskaffelsen av Magen bare en av en rekke trekk IDF har gjort for å gi den større rekkevidde i forsvaret av Israels territorialfarvann, spesielt dets havbaserte naturgassinstallasjoner, og vil bli benyttet i enhver krig med Hamas eller Hizbollah.

Bloomberg skriver om skyggekrigen mellom Iran og Israel:

Det har pågått angrep fra begge sider på kommersielle fartøyer siden 2019. Verken Israel eller Iran har erkjent ansvaret for angrepene, sjøl om de antas å stå bak dem. Tidligere mål har inkludert iranske tankskip som fraktet olje beregnet for Syria; et iransk skip utenfor kysten av Jemen som tjente som en flytende base for Islamic Revolutionary Guard Corps, landets fremste militære styrke; og lasteskip som tilhører eller er knyttet til israelere, inkludert et bilskip angrepet i februar.

Amerikanske kilder sa til Wall Street Journal våren 2021 at Israel skal ha angrepet 12 skip som fraktet iransk olje til Syria siden 2019 ved å bruke våpen som miner for å skade fartøyene. Rapporten kom akkurat som tegn på en mulig eskalering mellom Israel og Iran til havs, som antydet at informasjonen var beregnet på å sende et signal til Israel om å kjøle ned de påståtte spesialoperasjonene til sjøs.

Israel har truet Iran med krig (for hvilken gang?) hvis ikke forhandlingene om atomavtalen går slik Israel ønsker.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.