Erdogan: – Tyrkia forhandler med Taliban om å kontrollere Kabul flyplass

0

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hevder at Tyrkia forhandler med Taliban om at tyrkiske soldater skal kontrollere Kabul flyplass. Dette melder MiddleEastEye.

Det skal visstnok allerede foreligge et utkast til avtale som består av blant annet disse punktene:

  • Tyrkia anerkjenner Taliban som den legitime regjeringen i Afghanistan
  • Tyrkia og Qatar driver flyplassen i et konsortium Ankara gir sikkerhet gjennom et privat firma, hvis stab vil bestå av tidligere tyrkiske soldater og politi
  • At flere medlemmer av de tyrkiske spesialstyrkene, som opererer i vanlige klær for å sikre tyrkisk teknisk personale, ikke forlater flyplassen.

Et gjenstående problem i avtalen er at den tidligere afghanske regjeringa allerede hadde tildelt en kontrakt for flyplassen i oktober i fjor til et konsortium i De forente arabiske emirater. Taliban må eventuelt forhandle fram en egen avtale med dem. Flere taliban-talsmenn nektet å svare på MEE-henvendelser om saka og sa at de ikke var autorisert til å snakke med media om emnet.

Det interessante foreløpig er å se at Tyrkia satser så hardt på å ha militærstøvler på bakken i Afghanistan. Det er kjent at Tyrkia gir støtte til diverse terroristgrupper som opererer i regionen.

Tyrkia har offisielle planer for å opptre som en offensiv stormakt i regionen, ikke minst kom dette fram under landets deltakelse i Aserbajdsjans krig mot Armenia.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.