De raske seirene til Taliban overrasker stormaktene og skaper en ny situasjon i Sentral-Asia

0

I løpet av to uker har Taliban tatt alle eller nesten alle provinshovedsteder i Afghanistan. At de var på offensiven, var velkjent, men at regjeringshæren skulle klappe sammen så fort var overraskende for de aller fleste, kanskje også for Taliban sjøl.

At Vesten er opprørt over sitt raske nederlag, er innlysende. Men den raske seieren til Taliban kan gjøre dem så høye på suksess at de ikke vil inngå de kompromissene som Kina og Russland ønsker at de skal gjøre. Det kan eventuelt vise seg å være svært dumt av dem. En sak er å vinne på slagmarka, en annen sak er å vinne freden.

Her er en kommentar fra Alexander Mercouris i The Duran:

Les også: Kandahar har falt – Taliban kontrollerer nå også Afghanistans nest største by

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel‘Folkets Mujahedin’ er USAs iranske lakeier i forsøk på å skape kaos, eventuelt starte krig mot Iran
Neste artikkelGrunnlegger av «faktasjekker» tatt i å plagiere andre under falsk navn