‘Folkets Mujahedin’ er USAs iranske lakeier i forsøk på å skape kaos, eventuelt starte krig mot Iran

0
Et kampanjemøte for Mojahedin-e-Khalq i 2014. Kilde Council on Foreign Relations, som er en viktig støttespiller for MEK

Av Trond Ali Linstad.

USAS krig mot Syria viser den amerikanske strategien om å undergrave og vinne kontroll over et land med å unngå for mange egne soldater på bakken, men underbygge og styrke lokale grupper som fremmer amerikanske interesser. Disse blir lokale «frihetskjempere» – idealisert og forsynt med amerikanske penger og våpen. Og blir kanskje sympatisk fremstilte partnere for humanitære organisasjoner i Vesten. Slik vi har sett det i Syria.

‘Folkets Mujahedin’ (MKO) er en iransk gruppe som amerikanske krigsfremmere håper skal spille en slik rolle. Det er fortsatt en terskel å gå over, siden gruppen har stått på internasjonale terroristlister. De er med amerikansk hjelp, blitt trukket bort fra slike. Nå gjenstår sjarm-offensiver for nærmere å bli knyttet til hverandre, USA og gruppen. Og fremme at MKO skal fremstå med et «sympatisk» ansikt for den generelle opinionen.

John Bolton og MKO

John Bolton, amerikansk krigsfremmer, er en nær venn til MKO. Her besøker han MKOs hovedkvarter i Albania. (2017) Organisasjonen har fått tilhold der – langt borte fra Iran – etter å ha bli kastet ut av Irak. På bildet hilser Bolton på Maryam Rajavi, MKOs leder. Hun styrer også NCRI, som er en frontorganisasjon for MKO. Den norsk-iranske asylant Perviz S. Khazai er en talsmann for NCRI. Han får stor plass i Aftenposten (uimotsagt).

Flere gjester hos MKO

Dette er flere gjester hos MKO – som betaler dem store talerhonorar:

Her, med John Bolton: Newt Gingrich, tidligere leder av Representantenes hus i USA; Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York; Prince Turki Al-Faisal , tidligere Saudi Arabias ambassadør til USA og Joe Lieberman, tidligere amerikansk senator. De skal sammen «befri» Iran. (2017)

Felles mål for MKO og USA: Å fremme uro og protester i Iran

Friday, June 29, 2018 – Maryam Rajavi met this evening with Rudy Giuliani, attorney to the President of the United States. … They discussed the latest developments in Iran including the expansion of popular protests …. (MKOs nettside.)

MKO: Støtte til opprørsgrupper (og terrorister) i Syria

Hentet fra MKOs nettside:

«Your victory is our victory»: Iranian Resistance unite with Syrian Revolution

Iranian Resistance welcomes the Syrian opposition in Paris.


By invitation of the exiled main Iranian opposition group PMOI / MEK proposals were heard from speakers from the Independent National Coalition of Syrian Revolutionary and Opposition Forces (CNFOR) including Ms. Nagham Ghadri, former vice president; and Dr. Nasr Al-Hariri, representative.

The Heroic Aleppo Exhibition, lauding the Syrian people’s resistance

Maryam Rajavi meets with a high level delegation of Syrian resistance

The Iranian Resistance’s President-elect Maryam Rajavi met with a delegation of Syrian opposition officials and personalities on Saturday, 11 June 2016. … Mrs. Rajavi lauded heroism of the Syrian people and the revolution, especially in Aleppo …   Mr. Haitham al-Maleh thanked the Iranian resistance and Mrs. Rajavi for supporting Syrian people and revolution and said, today we are fighting on the same side against the same enemy and consider ourselves as part of your movement and resistance.

Solidarity with Syrian Revolution in the presence of Syrian Opposition officials

Maryam Rajavi: We declare the month of Ramadan as the month of solidarity with the strong and resistant people of Syria. … A meeting was held in solidarity with the Syrian people and their resistance.

Maryam Rajavi Meeting with George Sabra


Mr. George Sabra, member of the National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces and a leader of the Democratic People’s Party of Syria, met with the Maryam Rajavi at the office of the National Council of Resistance of Iran, in Auvers-sur-Oise, suburb of Paris.

Det amerikanske etablissementet, militært og politisk, støtter MKO (MEK)

Bildet viser MKOs leder Massoud Rajavi (mann til Maryam Rajavi) og Iraks diktator Saddam Hussein. MKO sto sammen med Saddam Hussein i den USA-støttede krigen mot Iran i 1980-årene. MKO var aktivt med på å slå ned militært opprør fra shiaer og kurdere i Irak under krigen. Massoud Rajavi er siden 2010 etterlyst i Irak for Forbrytelser mot menneskeheten.

P.S. Norsk «venstreside» om Iran? Håper ikke dette er representativt:

«Jeg rekker dessverre ikke engasjere meg vedrørende Iran.»
Magnus E. Marsdal. Leder.

MANIFEST • VENSTRESIDENS TANKESMIE 

Les: Hvem vil arrangere påskuddet for et angrep på Iran?

Forrige artikkelPfizer og Moderna regner med å høste milliarder av dollar fra vaksine-booster markedet
Neste artikkelDe raske seirene til Taliban overrasker stormaktene og skaper en ny situasjon i Sentral-Asia