Vladimir Putin: «I dag har vår marine alt den trenger for å forsvare Russland»

0
Putin under den russiske marinens hovedparade 25. juli 2021. © Alexei Nikolsky/Russian Presidential Press and Information Office/TASS

«Marinen kan rette et angrep som ingen kan avverge mot ethvert fiendtlig mål,» sa den russiske presidenten.

Under sin inspeksjon av den russiske flåten under den store Marineparaden 25. juli 2021 brukte Putin sin tale til å advare eventuelle angripere. Han sa at fra sin spede begynnelse under tsar Peter den store har den russiske marinen nå vokst i omfang og kvalitet slik at den nå kan avverge ethvert angrep:

I dag har den russiske marinen alt det nødvendige potensialet for pålitelig beskyttelse av moderlandet og Russlands nasjonale interesser, understreket Putin.

«Vi er i stand til å oppdage enhver fiende under vann, overflate og luftfart og om nødvendig levere et uunngåelig slag mot den,» forsikret den russiske lederen.

I forrige måned gjennomførte den britiske marinen og dens destroyer HMS Defender som kjent en provokasjon mot Russland i landets territorialfarvann utenfor Krim-halvøya. Den russiske marinen skjøt skarpe varselskudd, noe den britiske marinen prøvde å benekte. I ettertid har Russland gjort det klart at neste gang et NATO-land gjør noe slikt vil fartøyet bli senket, og som Putin tilføyde: «uten at det blir noen tredje verdenskrig.»

I sin årlige TV-opptreden på direkte linje snakket Putin om denne episoden, og han sa:

«Sjøl om vi hadde senket det skipet, ville det fortsatt være vanskelig å forestille seg at verden ville være på randen av en tredje verdenskrig. Fordi de som gjør dette vet at de ikke kan gå seirende ut av denne krigen. Det er en veldig viktig sak.»

Les Russland advarer: – De neste som krenker våre grenser i Svartehavet vil få seg en på nesa.

En kommentator som er gjengitt på The Saker mener at det nye luftvernsystemet S-500 og det hypersoniske missilet Zirkon er uten utfordrere og at de vil gjøre NATOs våpensystemer avleggs. I tillegg kommer den splitter nye 5. generasjon enmotors Su-75 “Sjakkmatt”. Russland har også Avangard hypersoniske interkontinentale missilsystemer er hypersoniske glidere som kan nå opp i 27 ganger lydhastigheten og Kh-47M2 Kinzhal, som er et ballistisk missilsystem som kan nå opp i Mach 10 og som kan gjøre unngående manøvre underveis, samt flere andre nye og avanserte våpensystemer.

Også andre stormakter arbeider med liknende systemer, men per i dag er det Russland som ligger lengst framme, og til tross for at landet har bare en liten brøkdel av det USA har i militærutgifter, nærmere bestemt 7,9%, har landet tydeligvis nok styrke og kvalitet til å stanse enhver angriper.

Fra Putins side er dette ment som en appell til det NATOs militære ledere måtte ha av fornuft: Gi opp tankene på angrep, la oss snakke avspenning isteden!

Kommentar:

Vi har siden steigan.no ble grunnlagt gjort det til en av våre hovedsaker å bidra med informasjon og analyse som kan styrke motstanden mot en mulig verdenskrig. En slik krig ville være en katastrofe uten sidestykke, så det å hindre den må være noe av det viktigste man kan gjøre i dag. Siden 2013 har verden flere ganger vært i konflikter som kunne ha utløst en slik krig, med krisene i Ukraina og Syria i første rekke. Hvis det nå er slik at Russland har utviklet våpen som – for øyeblikket – kan ødelegge ethvert angrep, håper vi at dette blir forstått i de krigshissende kretsene i NATO og USA. Men å lete etter intelligent liv i NATO, later til å være en nærmest umenneskelig oppgave.

Forrige artikkelNorge: Med tradisjon for barn og unge som forsøksrotter
Neste artikkelKan det skapes en sosialistisk økonomi som fungerer tilfredsstillende i forhold til effektiv produksjon?