Venezuela ber Spania om utlevering av Leopoldo Lopez

0
Leopoldo Lopez (innfelt) er dømt for å stå bak såkalte guarimbas i Venezuela

Han er den «viktigste tilretteleggeren for statskupp, terrorhandlinger og kriminell vold,» sa president Maduro, og refererte til resultatene av en etterforskning utført av justisministerens kontor i Venezuela. Dette skriver teleSUR.

Onsdag 14. juli 2021 kunngjorde Venezuelas president Nicolas Maduro at hans administrasjon vil be Spania om å utlevere Leopoldo Lopez, en flyktning fra rettferdighet som er knyttet til organisering av voldelige operasjoner og kriminelle gjenger i Caracas City.

Han er den «viktigste tilretteleggeren for statskupp, terrorhandlinger og kriminell vold … Vi vil be om at han blir utlevert, og vi forventer at den spanske regjeringa respekterer folkeretten og ikke vil være medskyldig i terrorisme og vold mot freden i Venezuela, «sa den venezuelanske presidenten.

«En god del av terrorangrepene ble forberedt, finansiert og rettet gjennom virtuelle midler fra Madrid,» la Maduro til og henviste til resultatene av en etterforskning utført av justisministerens kontor om det som skjedde ‘Cota 905 nabolaget i Caracas den siste uka. Se #Cota905

Den venezuelanske presidenten minnet også at opposisjonen kan fremme forskjellige politiske forslag, men uten å gjøre seg skyldig i å destabilisere landet.

«En ting er å ha politiske, ideologiske og diplomatiske forskjeller. Men noe helt annet er å planlegge og finansiere vold og terrorhandlinger, noe som er fullstendig bevist,» forklarte Maduro og understreket at «det vil ikke være straffrihet, men rettferdighet for fred mot fortsetter i Venezuela,” la han til.

I 2014 ble Lopez stilt for retten tiltalt for å organisere «Guarimbas«, som er raske voldsutbrudd i urbane områder. På grunn av disse terroristiske taktikkene døde 43 venezuelanere. Dommerne dømte denne USA-støttede opposisjonspolitikeren til husarrest. Under kuppforsøket i april 2019 brøt han imidlertid denne bestemmelsen og forlot hjemmet sitt for å gå under jorda.

Han søkte tilflukt i den spanske ambassadørboligen i Caracas og ble der i ett år. Deretter flyktet han til Spania, hvor han har oppholdt seg fram til i dag for å unndra seg straff i hjemlandet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.