Ordfører i Miami ber om flyangrep på Cuba

0
Francis Suarez, borgermester i Miami, på Fox News

Hvis man er i tvil om at det finnes en svært aggressiv, imperialistisk holdning til Cuba i USA, behøver man bare lytte til hva Francis Suarez, ordfører i Miami, har å si, så er tvilen fordampet.

Borgermesteren i Miami, Francis Suarez, har bedt USAs militære intervensjon på Cuba og sier at luftangrep bør betraktes som et alternativ for å innføre regimeskifte. Dette skriver blant annet Miami Herald.

“Det som bør overveies akkurat nå er en koalisjon for potensiell militær aksjon mot Cuba. I likhet med det som har skjedd i begge administrasjoner, både republikanske og demokrater. Under republikanerne med Bush i Panama hvor de avsatte Noriega ”, sa borgermester Francis Suarez i et intervju med Fox News.

“Du hadde inngrep gjennomført av demokratiske presidenter, du vet, å ta ut Osama Bin Laden i Pakistan, det er et suverent land der de tok ut en terrorist. Det reddet tusenvis, om ikke sannsynligvis hundretusener av liv og president Clinton i Kosovo, som intervenerte i et humanitært spørsmål med luftangrep,” fortsatte Suarez.

På spørsmål om borgermesteren foreslo luftangrep på Cuba, svarte han:

”Det jeg foreslår er at dette alternativet er noe som må utforskes og ikke bare kan vrakes som et alternativ som ikke ligger på bordet. Og det er en rekke måter militæret kan gjøre, men det er noe som må diskuteres. Det må sees på som et potensielt alternativ i tillegg til en rekke andre alternativer som kan diskuteres.»

Mediene og politikere i USA har forsøkt å gi inntrykk av at dette handler om støtte til en «frihetsbevegelse» på Cuba, mens enhver som har noen som helst innsikt i USAs tradisjoner med regimeskifte og fragerevolusjoner vet at dette handler om politiske forberedelser til militær aksjon, som for eksempel bombing fra lufta, slik Suarez foreslår.

Svak generalprøve på regimeskifte på Cuba

«Tusener på gatene i uvanlig protest på Cuba,» var overskriften i USAs offisielle nettavis Voice of America og andre vestlige nyhetsmedier. VoA skriver:

«Tusenvis av kubanere protesterte søndag i de største antiregjeringsdemonstrasjonene på flere tiår da folk uttrykte frustrasjoner over en økonomisk krise og regjeringens respons på koronaviruspandemien.

Demonstranter ropte slagord om frihet og enhet da de marsjerte i hovedstaden Havana, til politiet til slutt brøt opp marsjen og arresterte noen deltakere.

Demonstranter viste seg i andre deler av landet, inkludert i San Antonio de los Banos, nær Havana, og uttrykte sin sinne over lange køer for mat, kutt i strøm og problemer med medisintilførselen.»

«Lite imponerende»

Skribenten Moon of Alabama er ikke like imponert. Han skriver:

USA lanserer enda et forsøk på regimeskifte på Cuba.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPiller og profitt
Neste artikkelVenezuela ber Spania om utlevering av Leopoldo Lopez