New Zealand-barn blir sjuke i stort antall på grunn av Covid ‘immunitetsgjeld’

0

Leger sier at barn ikke har blitt utsatt for en rekke smittekilder på grunn av lockdowns, distansering og desinfiseringsmiddel, og deres immunforsvar lider.

Dette skriver journalist og redaktør Tess McClure fra New Zealand i avisa The Guardian. McClure skriver nå mest om menneskerettigheter, arbeidsliv og ulikhet. Hun skriver videre:

New Zealand-sjukehus opplever resultatet av «immunitetsgjeld» skapt av Covid-19-lockdowns, med avdelinger som er oversvømmet av babyer med et potensielt dødelig luftveisvirus, advarer flere leger.

Wellington har 46 barn som for øyeblikket er innlagt på sjukehus for luftveissjukdommer, inkludert respiratorisk syncytial virus, eller RSV. Mange er spedbarn, og må få oksygen. Andre sjukehus opplever også en økning i tilfeller som presser ressursene deres – med noen forsinkende operasjoner eller omdanning av lekerom til kliniske rom.

RSV er en vanlig luftveissykdom. Hos voksne gir det vanligvis bare milde symptomer – men det kan gjøre små barn ekstremt syke eller til og med være dødelig. Omfanget og alvorlighetsgraden av New Zealands utbrudd blir trolig fôret av det som noen pediatriske leger har kalt en «immunitetsgjeld» – der folk ikke utvikler immunitet mot andre virus som er undertrykt av Covid-lockdowns, og får tilfeller til å eksplodere nedover linja.

Epidemiolog og folkehelseprofessor Michael Baker brukte metaforen for buskbranner i skogen: hvis et år eller to har gått uten brann, er det mer drivstoff på bakken for å mate flammene. Når det endelig kommer en brann, brenner den mye mer voldsomt. «Det vi ser nå er at vi har samlet en hel del følsomme barn som har gått glipp av eksponering – så nå opplever de det for første gang,» sa Baker.

Fenomenet «immunitetsgjeld» oppstår fordi tiltak som lockdown, håndvask, sosial distansering og masker ikke bare er effektive for å kontrollere Covid-19. De undertrykker også spredningen av andre sykdommer som overføres på lignende måte, inkludert influensa, forkjølelse og mindre kjente luftveissykdommer som RSA, skriver McClure.

Kommentar: Våre herskere later som om vi ikke har et immunsystem

Våre herskere som har sperret milliarder av mennesker inne eller redusert deres bevegelsesfrihet til det ekstreme og kommandert dem hit og dit, som om de skulle være leilendinger eller slaver, tror at de kan oppkaste seg sjøl til guder. I deres herretenkerunivers tror de at BigPharma og deres mer eller mindre giftige vaksiner kan erstatte kroppens eget forsvarssystem.

Mennesket har levd i tett samspill med virus og bakterier siden vi oppstod som egen art. Ja, vi har til enhver tid store mengder av dem i kroppen. Men kroppene våre har utviklet systemer for å ta seg av dette. Det kaller vi et immunsystem. I november 2020 tok vi opp dette på bakgrunn av en viktig artikkel av Dr. Donna L. Faber:

Karantene for barn kan skade immunsystemet deres

Dr. Donna L. Farber, som er professor i immunologi og kirurgi ved Columbia University, skriver i en kronikk i New York Times:

Under Covid-19-pandemien gjennomfører verden ubevisst det som utgjør det største immunologiske eksperimentet i historien på våre egne barn. Vi har holdt barn inne, renset ubarmhjertig deres oppholdsrom og hendene og i stor grad isolert dem. Ved å gjøre dette har vi forhindret et stort antall av dem fra å bli smittet eller overføre viruset. Men i løpet av sosial distansering for å redusere spredningen, kan vi også utilsiktet hemme den riktige utviklingen av barns immunforsvar.

De fleste barn er født med et fungerende immunsystem med kapasitet til å reagere på forskjellige typer fremmede stoffer, kalt antigener, som oppstår gjennom eksponering for mikroorganismer, mat og miljø. Utryddelse av skadelige patogener, etablering av beskyttende immunitet og riktig immunregulering avhenger av immuncellene kjent som T-lymfocytter. Med hver nye infeksjon formerer patogenspesifikke T-celler og orkestrerer klaring av den smittsomme organismen fra kroppen, hvoretter noen vedvarer som minne T-celler med forbedrede immunfunksjoner.

Over tid utvikler barn økende antall og typer minne-T-celler, som forblir i hele kroppen som en oversikt over tidligere eksponeringer og står klare til å gi livslang beskyttelse. For andre antigeneksponeringer som ikke er smittsomme eller farlige, kan det oppstå en type sunn balanse, kalt immuntoleranse. Immunologisk hukommelse og toleranse lært i barndommen fungerer som grunnlag for immunitet og helse gjennom voksen alder.

Minne-T-celler begynner å danne seg i løpet av de første leveårene og akkumuleres i barndommen. For at minne-T-celler skal bli funksjonelt modne, kan det imidlertid være nødvendig med flere eksponeringer, spesielt for celler som befinner seg i vev som lunge og tarm, hvor vi støter på mange patogener. Disse eksponeringene opptrer vanligvis og naturlig under barndommens dagligdagse opplevelser – som interaksjoner med venner, lærere, turer til lekeplassen, sport – som alle har blitt begrenset eller helt stengt under arbeidet med å redusere virusspredning. Som et resultat endrer vi frekvensen, bredden og graden av eksponeringer som er avgjørende for immunminnets utvikling.

Hva skjer når barn ikke eksponeres for smittestoffer?

Professor Farber forklarer:

Når vi unnlater å trene immunforsvaret vårt riktig kan det ha alvorlige konsekvenser. Når laboratoriemus oppvokst i nesten sterile forhold ble plassert sammen i samme bur med kjæledyrmus oppdratt under standardforhold, bukket noen av laboratoriemusene under for patogener som kjæledyrmusene var i stand til å bekjempe. Ytterligere studier av mikrobiomet – bakteriene som normalt bor i tarmene og andre steder – har vist at mus oppdratt under bakteriefrie forhold eller i nærvær av antibiotika hadde redusert og endret immunrespons mot mange typer patogener. Disse studiene antyder at for å opprette et sunt immunsystem, jo mer mangfoldig og hyppig møter med antigener, jo bedre.

Hysteriske politikere har nå i snart halvannet år fratatt millioner av barn denne naturlige eksponeringa for smittestoffer og dermed drevet hasardspill med immunsystemet deres. Som dr. Farber forklarer, kan dette få skjebnesvangre følger for dem mange tiår inn i framtida, og barna på New Zealand har begynt å merke konsekvensene. Våre herskere begår massive forbrytelser mot barn gjennom å ødelegge immunsystemet deres, og det for et virus som knapt noen barn blir sjuke eller dør av.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.