Kvinner over hele verden melder om mens-endringer etter koronavaksine

0
Foto: Shutterstock

Over hele verden har kvinner meldt om uregelmessigheter i menstruasjonen etter å ha fått vaksinen. Likevel er det foreløpig gjort svært lite forskning på det. Dette skriver avisa Aftenposten, som fortsetter:

Historiene deres er av eksperter og helsemyndigheter i flere land beskrevet som «anekdotiske». Opplevelsene deres blir forklart med at det sannsynligvis er tilfeldigheter og at uregelmessigheter i menstruasjonen er veldig vanlig.

Noe relevant forskning finnes:

– En FHI-studie viser at både Astra Zeneca-vaksinen og mRNA-vaksinene Pfizer og Moderna kan gi neseblødning og blåmerker. Sannsynligheten for dette var høyere hos kvinner. Studien har ikke sett på menstruasjonsendringer.

En annen studie viser at selve koronaviruset kan gi endret menstruasjon. Av 177 kvinner i studien, hadde 28 prosent opplevd endrede sykluser.

– Forskning på HPV-vaksinen og influensavaksinen viser at disse vaksinene kan føre til midlertidige endringer i menstruasjonssyklusen.

Fagdirektør i Statens legemiddelverk Steinar Madsen sier han ikke avviser at det kan være en sammenheng. Han sier derimot at fordi det er så vanlig med uregelmessigheter i menstruasjon kan det være vanskelig å sette det direkte i sammenheng med koronavaksinen.

Aftenposten og andre medier omtalte historiene til kvinner som har opplevd uvanlig menstruasjon. I løpet av helgen har Statens legemiddelverk mottatt mange meldinger fra kvinner som har opplevd det samme. De jobber nå med å gjennomgå disse.

Rapporter om blødninger og menstruasjonsproblemer over hele verden

Det prestisjetunge medisinske tidsskriftet British Medical Journal (bmj) skrev 14. april 2021:

Mange kvinner over hele verden klager over uregelmessigheter i menstruasjonsblødningen etter å ha mottatt CoViD-vaksiner. Noen opplever kraftig menstruasjonsblødning (menoragi), noen blødninger før menstruasjonen skyldes eller blør ofte (metrorragi / polymenoré), mens noen klager over blødning etter menopausen.

Men dette bekymrer ikke fagdirektør Steinar Madsen. Men så er det vel også lenge siden han avla den hippokratiske eden. Det er jo ikke sikkert han husker den en gang.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.