Facebook: – Er din venn en ekstremist?

0

Mediagiganten Facebook har sendt ut spørsmål til noen av sine brukere i USA der de spør om de er engstelige for at noen de kjenner er i ferd med å bli «ekstremister». Det melder USA Today.

Facebook spør noen amerikanske brukere om de kan ha blitt utsatt for ekstremistisk innhold, eller om de er bekymret for at noen de kjenner kan bli en ekstremist.

Det sosiale nettverket sa at spørsmålene er en del av en test av Redirect Initiative, som har til hensikt å bekjempe voldelig ekstremisme, bekreftet selskapet torsdag.

«Vi samarbeider med frivillige organisasjoner (NGOer) og akademiske eksperter i dette rommet og håper å få mer å dele i framtida,» sa en talsmann for Facebook i en e-postuttalelse.

Om Redirect Initiative skriver Facebook på sine nettsider at:

For eksempel når folk søker på Facebook etter begreper relatert til white supremacy i USA, blir resultatene rettet mot Life After Hate, en organisasjon grunnlagt av tidligere voldelige ekstremister som tilbyr kriseintervensjon, utdanning, støttegrupper og oppsøkende virksomhet.

Det samme spørreskjemaet sa: «Vi bryr oss om å forhindre ekstremisme på Facebook. Andre i din situasjon har fått konfidensiell støtte.»

Et annet spørsmål informerer brukerne om at de nylig kan ha blitt utsatt for ekstremistisk innhold.

«Voldelige grupper prøver å manipulere ditt sinne og din skuffelse,» spør Facebook. «Du kan ta grep nå for å beskytte deg selv og andre.»

Begge spørsmålene henviser brukere til en supportside.

Tenker nettverket seg at brukerne skal angi sine venner og bekjente som de mistenker for «ekstremisme» til Facebook? Det sier de ikke noe om, men inntil videre er det lov å tenke sitt. Stasi hadde 174.000 informanter. Den rekorden skulle det være mulig for en nettgigant å slå?

Les også Facebooks informasjon om hvordan de skjerper kampen mot «personer som gjentatte ganger deler desinformasjon». Og hva som er «desinformasjon» defineres naturligvis av «faktasjekkere».

Taking Action Against People Who Repeatedly Share Misinformation

Forrige artikkelJulian Assange fylte 50 år, syk og isolert i Belmarsh Prison
Neste artikkelSENSURERT: “Ja til norsk matproduksjon!”