Et flertall av britene ønsker fortsettelse av covid-19 restriksjonene

0
Utsnitt av The Garden of Earthly Delights in the Museo del Prado in Madrid, c. 1495–1505, attributed to Hieronymus Bosch Bosch. Wikipedia CC 2.0

Ny forskning fra Ipsos MORI for The Economist viser at et flertall av britene ønsker at en del av koronarestriksjonene skal fortsette.

Et stort flertall ønsker at ansiktsmasker fortsatt skal være obligatoriske i butikker og offentlig transport i en viss periode etter 19. juli. Sju av ti (70%) ønsker å se dette fortsette i 1 måned etter 19. juli, mens to av tre (64%) ønsker at det skal være på plass til coronavirus er under kontroll over hele verden.

Dette faller imidlertid til fire av ti (40%) som støtter ansiktsmasker skal bæres permanent i butikker og på offentlig transport, uavhengig av viruset selv, mens et like stort antall (41%) er imot.

Support for continuing COVID-19 restrictions
En tilsvarende andel av britene ønsker fortsatt karantene i 10 dager etter retur fra en ferie, 69% sier at dette skal fortsette en måned etter 19. juli, mens 63% ønsker at det skal fortsette til viruset er tatt hånd om på globalt nivå. En tredjedel (35%) vil gjerne ha dette permanent, mens 43% er imot.

To tredjedeler (67%) ønsker at man må dokumentere at man er vaksinert, for eksempel med vaksinepass, i forbindelse med utenlandsreiser etter 19. juli. Samme andel ønsker at dette skal fortsette til viruset er under kontroll globalt. Nesten halvparten (46%) støtter at dette blir et permanent krav.

Et flertall av britene (66%) støtter sosial distansering som obligatorisk på teatre, puber og idrettsplasser i måneden etter 19. juli, mens 6 av 10 (59%) vil være glade for at den skal fortsette så lenge pandemien finnes globalt. En tredjedel ønsker at dette blir permanent (34% mot 46%).

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.