Danske forskere er enige: Covid-19 er ikke farlig lenger

0
Maskefall Foto: Shutterstock

Bearbeidet av Askeladden for Derimot.no.


Derimot.no publiserte nylig en artikkel som påviser med britisk statistikk at covid-19 ikke er farlig lenger. Det er danske forskere enige i. Også i Danmark øker smitten uten at innleggelsene følger etter.

– Covid er ikke farlig lenger. Det er bare behov for restriksjoner der det oppstår lokale smitteutbrudd, og ikke generelt for befolkningen nasjonalt. Alle de menneskene som er utsatte, i tillegg til helsepersonell, er vaksinert.

Det sier Niels Høiby, som er overlege og professor i klinisk mikrobiologi ved Panum Instituttet og Rigshospitalet, til Dagbladet. 

Høiby får støtte av ytterligere to danske eksperter i en artikkel i den danske avisa Berlingske.

Faksimile av forsida i Berlingske

Professor på Institutt for Biomedisin på Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan sier til Berlingske at man skal lære å leve med coronaviruset, slik som vi gjør det med influensa.

– Koronaviruset vil ikke forsvinne og vi kommer til å ha eksempler på små utbrudd de neste ti åra. Vi kan ikke fortsette å ha den restriktive tilgangen, der vi lukker skoler fordi vi prøver å holde smittetallet helt nede, sier Paludan til Berlingske.


Tillegg:

Paludan får støtte av Niels Høiby, som er overlege og professor i klinisk mikrobiologi ved Panum Instituttet og Rigshospitalet. Han sier til Dagbladet:

– Covid er ikke farlig lenger. Det er bare behov for restriksjoner der det oppstår lokale smitteutbrudd, og ikke generelt for befolkningen nasjonalt. Alle de menneskene som er utsatte, i tillegg til helsepersonell, er vaksinert.

I Danmark har politikerne blitt enige om å utfase coronarestriksjonene. I avtalen inngår det at man kan begynne å lempe på krav om munnbind i kollektivtrafikken, og det begrensede nattelivet, fram mot 1. september.

Ekspertene mener derimot at det er forsvarlig å lette opp for restriksjonene allerede i løpet av juli.

– Nå er det krav om bruk av munnbind, og personlig mener jeg at dette bør oppheves. De som eventuelt er i risikogruppa kan selvfølgelig bruke det, men det er ikke nødvendig at alle andre i befolkningen også bruker det, sier Niels Høiby til Dagbladet.

Forrige artikkelMission Apocalypse: Elon Musk skyter opp 42.000 satellitter – og verden lar ham gjøre det.
Neste artikkelVaksineringen bør pauses (Åpent brev til Statsministeren fra Fylkespolitiker 1. juli 2021)