Tyrkiske styrker bomber den syriske hæren i Idlib-området

0
Foto: Southfront / aa.com.tr

Tyrkia har på ingen måte gitt opp å kontrollere deler av Syria. 10. juni bombarderte det tyrkiske militæret og deres terroristhær, den såkalte syriske nasjonale hæren (SNA), regjeringskontrollerte områder i den nordvestlige syriske regionen Idlib som svar på at tre ledere for al-Qaida-tilknyttet Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) var blitt drept av syriske styrker. Dette skriver Southfront.

Den tyrkiske beskytninga rettet mot posisjonene til den syriske arabiske hæren (SAA) og dens allierte i sørlige Idlib og nordvestlige Hama. Ingen tap eller materielle tap ble rapportert.

Terrorister i al-Fateh al-Mubeen, ledet av HTS, angrep også en kamptank og et kjøretøy fra SAA med antitank-raketter. Kampfly fra de russiske luftfartsstyrkene har gjennomført en serie luftangrep på terroristenes stillinger i Idlib. SAA og russiske spesialstyrker angrep også en rekke stillinger med presisjonsstyrte artillerigranater. De russiske og syriske angrepene drepte HTS ’militære talsmann, Abu Khalid al-Shami, hovedmediekoordinator, Abu Musab al-Homsi, samt Mu’ataz al-Nasir, sjef for gruppens interne sikkerhetsstyrker.

Den tyrkiske responsen på disse angrepene understreker Ankaras sterke støtte til HTS, som de facto kontrollerer Idlib. Tyrkiske styrker skulle i prinsippet overvåke våpenhvilen og bekjempe terrorgrupper i Idlib som en del av avtalen med Russland fra 5. mars 2020. Likevel gjør Ankara og deres leiesoldater det stikk motsatt. Våpenhvilen kan snart kollapse som et resultat av dette.

De tyrkiske styrkene har også startet prosessen med å bygge boligområder i distriktet Jenderes på landsbygda i Afrin, nord for Aleppo, for å bosette terroristene der, skriver Khaled Iskef.

Kilder avslører at de tyrkiske myndighetene har startet et prosjekt for å bygge to boligområder rundt landsbyene Kafr Safra og Hajj Hasna, som vil bli tilbudt til spesielle rabatterte priser til de væpnede fraksjonene som er lojale mot Ankara.

Dette viser at Tyrkia tar sikte på en permanent okkupasjon av disse områdene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet skitne skiftet
Neste artikkelEt stadig mer irrelevant G7 møtes i Cornwall