Trondheim stenges ned på grunn av «indisk variant». India: – Det finnes ingen indisk variant.

0
Gamle Bybro i Trondheim. Shutterstock

Trondheim innførte nye strenge koronatiltak fra 31. mai 2021. ABC Nyheter skriver:

Det er mistanke om den indiske varianten av coronaviruset i Trondheim, som innfører nye tiltak mandag. Søndag ble det registrert 34 smittede i kommunen.

Til Adresseavisen opplyser kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune at kommunen, i tillegg til den økende smittesituasjonen, har en sterk mistanke at den indiske virusvarianten er kommet.

– Den har vært observert i nabokommunene våre tidligere, og den er svært smittsom. Det er grunn til å tro at vaksinene er litt mindre effektiv mot denne varianten enn de andre, og det gir grunn til bekymring, sier Tiller.

Indias regjering: Påstandene fullstendig falske

Påstandene om at det eksisterer en «indisk variant» stammer fra WHO, som sa dette 11. mai. Dette har imidlertid fått Indias regjering til å reagere kraftig. I et brev til de store teknoselskapene som eier sosiale medier skriver regjeringa i New Delhi:

Dette er helt FALSK. Det er ingen slik variant av Covid-19 vitenskapelig sitert av Verdens helseorganisasjon (WHO). WHO har ikke knyttet begrepet ‘Indian Variant’ til B.1.617-varianten av coronavirus i noen av rapportene.

Den indiske regjeringa har derfor bedt alle sosiale medier om å fjerne enhver henvisning til en «indisk variant». Dette er jo interessant fra mange synsvinkler. Finnes det en «indisk variant»? Hvor er det i så fall dokumentert? Hvis den finnes, er den mer farlig enn tidligere varianter? Og hvor er det i så fall dokumentert? Og dersom den faktisk skulle finnes og være farlig, hvilken rolle kan regjeringer spille i omtalen av den?

FHI skriver:

Folkehelseinstituttet har gjennomført en risikovurdering knyttet til den indiske varianten (B.1.617.2) av koronaviruset. – Vi anser risikoen for at denne varianten fortsetter å spre seg inn i Norge, som middels høy, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Regjeringa i India er fullstendig korrupt og inkompetent. På den andre sida er India et land som også har et sterkt forskningsmiljø, inkludert på helsesektoren. Hva slags kommunikasjon foregår mellom det indiske forskningsmiljøet, Indias regjering og WHO? I norske medier er interessen for det som skjer i India på godt og vondt stort sett fullstendig ikke-eksisterende, med unntak av når India kan brukes til å skremme vettet av folk.

Les: Hysterisk om India

Og det høres unektelig med truende ut når kommunalpolitikerne kan begrunne sine drakoniske tiltak ved å henvise til en mystisk «indisk variant». Det er nesten like bra som «mutant». Men hva er realitetene?

Ifølge statistikk fra FHI er det registrert 17 «smittede» i Trondheim per 31. mai 2021. Vi skriver «smittede» fordi man her bruker en nydefinisjon av ordet hvor det ikke lenger betyr at man har symptomer eller er sjuk, slik det tidligere betydde, men at man har «testet positivt».

Smittevernloven definerer hva en smittet person er:

§ 1-3.Definisjoner

2. smittet person: en person som har eller etter en faglig vurdering antas å ha en smittsom sykdom.

4. alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom: et utbrudd eller fare for utbrudd som krever særlig omfattende tiltak.

Når myndighetene i dag snakker om smittede personer, så bruker de ikke Smittevernlovens definisjon. De som kalles smittede er det ikke etter lovens bokstav – for de aller flestes vedkommende. De fleste har ingen sjukdom og det er ikke gjort noen faglig vurdering som tilsier at de er sjuke.

Ifølge den samme statistikken fra FHI er det sju innlagte på grunn av covid-19 på St. Olav Hospital. I hele epidemiperioden som helhet fra mars i fjor har det dødd fem mennesker av koronarelaterte årsaker i Trondheim kommune. Sist gang det skjedde var da én person døde i januar.

Disse tallene er altså tilstrekkelige for at kommunepolitikerne i Trondheim velger å stenge byen enda en gang til desperasjon for mange arbeidsolk. Adresseavisen skriver om at 370 ansatte ved Britannia risikerer permittering:

– Våre ansatte gråter og er fortvilt. Det må finnes andre muligheter.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKoronakrisa brukes til å utsette valg i mange land
Neste artikkelUSAs spionasje mot politikere i Danmark, Sverige og Norge