Koronakrisa brukes til å utsette valg i mange land

0
Cocid-19 brukes som argument for å utsette valget i mange land, blant annet Canada.

Bloc Quebecois I Canada fikk støtte fra parlamentarikere fra alle partier for sitt forslag om å avvise «et valg under pandemien» og er enige om at regjeringa har et ansvar for å forhindre at det skjer. Alle parlamentsmedlemmer som stemte, med unntak av den uavhengige parlamentarikeren Derek Sloan, ble enige om at «å holde et valg under pandemien», ville være «uansvarlig.» Tidligere understreket statsminister Justin Trudeau at hans fokus fortsatt er sentrert om å støtte kanadiere gjennom pandemien, og at regjeringen ikke har til hensikt å utløse et valg før det er over.

Dette melder CTV-News fra Canada.

Ei meningsmåling som er gjennomført av IPSOS for Global News sier at 72 prosent av innbyggerne i Canada støtter at landet skal «utsette valget til pandemien er over». Men støtten til en utsettelse av valgene er svært skjeivt fordelt. Global News skriver at seksti prosent av mennenen mot 33 prosent av kvinnene er «sterkt imot å utsette valgene».

Over hele verden brukes covid-19 som argument for å utsette eller suspendere valg. International Foundation for Electoral Systems har lagd en oversikt som er à jour fram til 11. mai 2021, og den viser hvor omfattende denne tendensen er.

Elections Postponed Due toCOVID-19 -As ofMay 11, 2021.

Les også: Guldvog: – Ikke sikkert vi kan stemme fysisk i år

Forrige artikkel«Hvem er Roman Protasevitjs?»
Neste artikkelTrondheim stenges ned på grunn av «indisk variant». India: – Det finnes ingen indisk variant.