Rødt vil kaste byråd Lan Marie Berg

0
Oslo rådhus, innfelt byråd Lan Marie Berg, MDG

Partiet Rødt mener det er grunnlag for mistillit mot byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg. Partiet skriver følgende i sin begrunnelse for mistillitsforslaget:

Byråden har nok en gang brutt informasjonsplikten til de folkevalgte ved å ikke informere de folkevalgte om kostnadssprekken så tidlig som mulig og har heller ikke fulgt opp bystyrets pålegg om å rapportere jevnlig om prosjektet.

Byråden har ikke fulgt god forvaltningsskikk i saken. Utenom referatene fra de to møtene i desember og februar, som ikke ble skrevet før 31. mai, oppgir byråden at det ikke finnes noen kommunikasjon om kostnadssprekken. Ingen e-poster, ingen SMS-er, ikke et eneste oppfølgingsspørsmål fra byråd til etat.

Byråden har ikke sørget for løpende ekstern kvalitetssikring av prosjektet, på tross av at byråden lovet dette i 2019. Ekstern kvalitetssikring ble ikke bestilt før i april 2021.

Som punktene over viser, har byråden vist manglende styring og ledelse i denne saken.

Konklusjon

En byråds tillit og makt henger nært sammen. Oslo skal bruke flere milliarder på ny vannforsyning, og det prosjektet må styres, ledes og informeres om av en byråd vi har tillit til. Rødt anmoder byråden for miljø og samferdsel om å trekke seg fra sin post, og konkluderer med at vi ikke lenger har tillit til Lan Marie N. Berg som byråd for miljø og samferdsel.

Rødt Oslos konklusjon i saka om mistillit mot byråd for miljø og samferdsel juni 2021

Onsdag morge 16. juni 2021 var det ikke klart om byrådsleder Raymond Johansen ville stille kabinettspørsmål i dennesaka, skriver avisa VG.

Lan Marie Berg har ikke tid eller evner til byrådsvervet

I en kommentar på steigan.no under denne tittelen skriver Ove Bengt Berg:

Helt uavhengig av hva vi måtte mene om MDGs politikk, så viser praksis at Lan Marie Berg velger å ikke prioritere oppgaven med å være administrativ politisk leder for det politikkområdet hun er tildelt ansvar for. Hun bruker for mye tid på å være generell politisk talskvinne for MDG. Når en ikke har tid til å være byråd, bør en heller ikke være det. Rødt kan trygt stemme for mistillit hvis Lan Marie Berg ikke tar konsekvensen av sine egne prioriteringer ved å trekke seg frivillig.

Les også: Rødt i Oslo: Riktig, nødvendig og tøft

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEkkokammeret på Stortinget
Neste artikkelRødt i Oslo: Riktig, nødvendig og tøft