Grønn toppolitiker i Tyskland ønsker «hardere inngrep mot borgernes frihet»

0
Winfried Kretschmann, skjermdump fra video.

Winfried Kretschmann, som er regjeringssjef i Baden-Württemberg for De grønne, sier at han ønsker «hardere inngrep mot borgernes frihet».

Den grønne politikeren sa dette i et intervju med «Stuttgarter Zeitung» og «Stuttgarter Nachrichten» (25. juni 2021): «Min tese er: Hvis vi kan ta tidlige tiltak mot pandemien som er veldig tøffe og muligens ikke forholdsmessige overfor innbyggerne på dette tidspunktet, da ville vi raskt kunne bringe en pandemi på retur.» Da trenger man ikke å begrense grunnleggende rettigheter i flere måneder og i bølger, med betydelige negative konsekvenser for hele samfunnet.

«Så vi bør vurdere om vi ikke trenger å endre regimet slik at tøffe inngrep i sivile friheter er mulig for å få pandemien raskt under kontroll.»

Kretschmann får kritikk for disse uttalelsene fra andre tyske politikere.

SPD og FDP i Forbundsdagen har bedt om avklaring fra den grønne kanslerkandidaten Annalena Baerbock etter uttalelsene fra Winfried Kretschmann om et tøffere regime i tilfelle pandemier, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. «Jeg kritiserer skarpt det faktum at en grønn politiker ser ut til å drømme om en permanent unntakstilstand for myndighetene,» sa SPD parlamentariske gruppes visepresident Dirk Wiese fredag. «Her forventer jeg en avklaring fra fru Baerbock.» FDPs parlamentariske gruppedirektør Michael Theurer sa: «Kanslerkandidat Annalena Baerbock må besluttsomt og offentlig motarbeide disse fristelsene til den autoritære i sitt eget parti.»

Det er tvilsomt om Annalena Baerbock skulle ønske å gripe inn mot sin partifelles diktatoriske tendenser. De grønne i Tyskland omtales allerede som Forbudspartiet, og flere kritiserer henne for å ville innføre et «Øko-diktatur», hvis hun får sjansen. En av dem som hevder dette er sosiologen og SPD-medlemmet Manfred Güllner. I ei bok om De grønne i Tyskland skriver han at dette partiet tar sikte på å opprette et «øko-diktatur». I den grad han har rett i dette, er det vel neppe Baerbock som vil tøyle inn ditatursympatisører i eget parti.

Baerbock har også markert seg svært tydelig som en imperialistisk politiker som ønsker å knytte Tyskland tett til en aggressiv anglo-amerikansk politikk. De Grønne er i perfekt harmoni med Biden-administrasjonens nye ideologiske korstog for å omforme verden etter den amerikanske modellen.

Hennes innvielse i transatlantisk ledelse inkluderer medlemskap i German Marshall Fund, World Economic Forums Young Leaders Program og Europe/Transatlantic Board i de Grønnes Heinrich Böll-stiftelse.

På det grunnlaget har hun steget raskt til ledelsen for De Grønne, med svært lite politisk og ingen administrativ erfaring.

Terje Valen: Med dei «grøne» for kapital og imperialisme

Diana Johnstone: Washingtons grønne forgreninger i Europa

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.