Forskjellen på totalitære regimer og frie demokratier

0

Av Caitlin Johnstone.

I totalitære regimer har de massakrer og kriger. I frie demokratier har de humanitære intervensjoner.

I totalitære regimer bruker de tortur. I frie demokratier bruker de forbedrede avhørsteknikker.

I totalitære regimer finansierer de terrorgrupper for å skape ustabilitet. I frie demokratier finansierer de terrorgrupper for å skape stabilitet.

I totalitære regimer bomber onde diktatorer sitt eget folk. I frie demokratier gjør vi det for dem.

I totalitære regimer opprettholder og håndhever et enkelt parti status quo. I frie demokratier opprettholder og håndhever to partier status quo.

I totalitære regimer kontrollerer regjeringen pressen og bestemmer hvilken informasjon publikum har tilgang til. I frie demokratier er det milliardærer som gjør dette.

I totalitære regimer slår de ned på demonstranter med brutal vold for å knuse dissens. I frie demokratier gjør de også det, men så kneler de, iført kenteskjerf.

I totalitære regimer vet du nøyaktig hvem som hersker over deg. I frie demokratier gjemmer de sanne herskerne seg bak falske marionetteregjeringer.

I totalitære regimer blir ethvert valg rigget, og utfordrere blir håndplukket av de autoritære herskerne. I frie demokratier rigger herskerne valget og håndplukker kandidatene, og de gjør det samme mot andre land også.

I totalitære regimer fengsler de journalister for å avsløre ubehagelige sannheter om de mektige. I frie demokratier fengsler de journalister for å ha avslørt ubehagelige sannheter om de mektige, og alle de andre journalistene hopper på i sosiale medier for å si at han fortjente det.

I totalitære regimer lar de ikke politiske dissidenter snakke. I frie demokratier nekter de bare dissidenter tilgang til innflytelsesrike plattformer og bruker algoritmer for å forhindre at revolusjonære ideer blir hørt av noe betydelig antall mennesker.

I totalitære regimer omringer de planeten med militærbaser, fører uendelige kriger som dreper millioner, og jobber for å ødelegge enhver nasjon som ikke adlyder deres regjering. Ops, beklager, det er visst frie demokratier som gjør dét.

I totalitære regimer er politiske ytringer strengt regulert av regjeringen. I frie demokratier er politiske ytringer strengt regulert av regjeringen via Silicon Valley.

I totalitære regimer holdes borgerne fattige mens herskerne lever overdådig med mer enn de noen gang kan bruke opp. I frie demokratier holdes borgerne fattige mens herskerne lever overdådig med mer enn de noen gang kan bruke opp.

I totalitære regimer er det mangel. I frie demokratier er det kunstig mangel.

I totalitære regimer forteller regjeringens spionbyråer nyhetsmediene hvilke historier de skal publisere, og nyhetsmediene gjør det uten spørsmål. I frie demokratier sier det statlige spionbyrået «Kompis, sjekk det skupet jeg har skaffet deg!» og nyhetsmediene publiserer det uten spørsmål.

I totalitære regimer patruljerer bander av væpnede kjeltringer gatene for å håndheve lydighet til autoritetene. I frie demokratier patruljerer bander av væpnede kjeltringer gatene for å håndheve lydighet til autoritetene, og Hollywood lager filmer om hvor heroiske de er.

I totalitære regimer læres studentene å bevisstløst tilbe bildet av den onde diktatoren. I frie demokratier læres studentene å bevisstløst tilbe flagget.

I totalitære regimer læres studenter til å aldri tvile på autoritetene. I frie demokratier læres studentene til å aldri tvile på nyhetsreporterne.

I totalitære regimer begår de onde gjerninger som frie demokratier aldri kunne komme unna med å gjøre. I frie demokratier har de totalitære regimer som begår disse onde gjerningene for dem.

I totalitære regimer holdes folket for brutalisert og kuet til å reise seg mot sine herskere. I frie demokratier holdes folket for propagandert og hjernevasket til å reise seg mot sine herskere.

I totalitære regimer bestemmer de mektige hva som skal skje uavhengig av folkets ønsker. I frie demokratier bestemmer de mektige hva folket ønsker skal skje.

I totalitære regimer er alle en slave for de mektige. I frie demokratier er alle en Slave ™ for de Mektige ™.

I totalitære regimer blir du tvunget til å adlyde. I frie demokratier blir du trent til å tro at lydigheten din var din egen idé.

I totalitære regimer er du ikke fri, og du vet det. I frie demokratier er du ikke fri, og du aner det ikke.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.