Forskjellen på totalitære regimer og frie demokratier

0

Av Caitlin Johnstone.

I totalitære regimer har de massakrer og kriger. I frie demokratier har de humanitære intervensjoner.

I totalitære regimer bruker de tortur. I frie demokratier bruker de forbedrede avhørsteknikker.

I totalitære regimer finansierer de terrorgrupper for å skape ustabilitet. I frie demokratier finansierer de terrorgrupper for å skape stabilitet.

I totalitære regimer bomber onde diktatorer sitt eget folk. I frie demokratier gjør vi det for dem.

I totalitære regimer opprettholder og håndhever et enkelt parti status quo. I frie demokratier opprettholder og håndhever to partier status quo.

I totalitære regimer kontrollerer regjeringen pressen og bestemmer hvilken informasjon publikum har tilgang til. I frie demokratier er det milliardærer som gjør dette.

I totalitære regimer slår de ned på demonstranter med brutal vold for å knuse dissens. I frie demokratier gjør de også det, men så kneler de, iført kenteskjerf.

I totalitære regimer vet du nøyaktig hvem som hersker over deg. I frie demokratier gjemmer de sanne herskerne seg bak falske marionetteregjeringer.

I totalitære regimer blir ethvert valg rigget, og utfordrere blir håndplukket av de autoritære herskerne. I frie demokratier rigger herskerne valget og håndplukker kandidatene, og de gjør det samme mot andre land også.

I totalitære regimer fengsler de journalister for å avsløre ubehagelige sannheter om de mektige. I frie demokratier fengsler de journalister for å ha avslørt ubehagelige sannheter om de mektige, og alle de andre journalistene hopper på i sosiale medier for å si at han fortjente det.

I totalitære regimer lar de ikke politiske dissidenter snakke. I frie demokratier nekter de bare dissidenter tilgang til innflytelsesrike plattformer og bruker algoritmer for å forhindre at revolusjonære ideer blir hørt av noe betydelig antall mennesker.

I totalitære regimer omringer de planeten med militærbaser, fører uendelige kriger som dreper millioner, og jobber for å ødelegge enhver nasjon som ikke adlyder deres regjering. Ops, beklager, det er visst frie demokratier som gjør dét.

I totalitære regimer er politiske ytringer strengt regulert av regjeringen. I frie demokratier er politiske ytringer strengt regulert av regjeringen via Silicon Valley.

I totalitære regimer holdes borgerne fattige mens herskerne lever overdådig med mer enn de noen gang kan bruke opp. I frie demokratier holdes borgerne fattige mens herskerne lever overdådig med mer enn de noen gang kan bruke opp.

I totalitære regimer er det mangel. I frie demokratier er det kunstig mangel.

I totalitære regimer forteller regjeringens spionbyråer nyhetsmediene hvilke historier de skal publisere, og nyhetsmediene gjør det uten spørsmål. I frie demokratier sier det statlige spionbyrået «Kompis, sjekk det skupet jeg har skaffet deg!» og nyhetsmediene publiserer det uten spørsmål.

I totalitære regimer patruljerer bander av væpnede kjeltringer gatene for å håndheve lydighet til autoritetene. I frie demokratier patruljerer bander av væpnede kjeltringer gatene for å håndheve lydighet til autoritetene, og Hollywood lager filmer om hvor heroiske de er.

I totalitære regimer læres studentene å bevisstløst tilbe bildet av den onde diktatoren. I frie demokratier læres studentene å bevisstløst tilbe flagget.

I totalitære regimer læres studenter til å aldri tvile på autoritetene. I frie demokratier læres studentene til å aldri tvile på nyhetsreporterne.

I totalitære regimer begår de onde gjerninger som frie demokratier aldri kunne komme unna med å gjøre. I frie demokratier har de totalitære regimer som begår disse onde gjerningene for dem.

I totalitære regimer holdes folket for brutalisert og kuet til å reise seg mot sine herskere. I frie demokratier holdes folket for propagandert og hjernevasket til å reise seg mot sine herskere.

I totalitære regimer bestemmer de mektige hva som skal skje uavhengig av folkets ønsker. I frie demokratier bestemmer de mektige hva folket ønsker skal skje.

I totalitære regimer er alle en slave for de mektige. I frie demokratier er alle en Slave ™ for de Mektige ™.

I totalitære regimer blir du tvunget til å adlyde. I frie demokratier blir du trent til å tro at lydigheten din var din egen idé.

I totalitære regimer er du ikke fri, og du vet det. I frie demokratier er du ikke fri, og du aner det ikke.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Caitlin Johnstone.

Forrige artikkelNi millioner barn drevet ut i barnearbeid på grunn av lockdown. Første økning på to tiår.
Neste artikkelKraftig hopp i vaksinedødsfall i USA
Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."