Faktasjekker-industrien er en global kampanje for å slå ned dem som vil avløre sannheten

0

Faktasjekking er i dag en enorm verdensomspennende industri som ble oppfattet og skapt for flere tiår siden som et kraftig sensurverktøy, kontrollert av en nært sammenknyttet incestuøs gruppe og tungt finansiert med utallige millioner dollar, hovedsakelig av George Soros, Gates Foundation, forskjellige medieselskaper og liknende. Denne bransjen ble ikke opprettet for å faktasjekke falske påstander og mediestøtte for den kjente skurkenes forbrytelser, men i stedet for å kvele dem som forsøkte å avsløre sannheten.

Dette skriver Larry Romanoff for The Saker Blog.

Han forteller om hvordan Poynter Institute, gudfaren til norske Faktisk.no, regelrett forfalsket en av hans artikler og skapte ei falsk nettside, for å kunne rette et angrep mot ham. Romanoff skriver videre:

Det såkalte Poynter Institute, som du møtte ovenfor, er i forkant av denne bransjen i dag, med finansiering fra ovennevnte kilder. Poynter opprettet og kontrollerer det såkalte non-partisan International Fact-Checking Network (IFCN) «som setter standarder for faktasjekkere», og tvinger praktisk talt alle spillere inn i dette «nettverket» eller til glemsel som vi har sett skje med nettlesere og søk motorer. Gjennom disse bearbeidelsene har Poynter sertifisert seg som politimann for verdens nyhetsfeeder. Det er ikke allment kjent, men Facebook og andre utfører faktisk ikke noen egne kontroller, men bruker i stedet denne kilden for å automatisk politisere innholdet.

Poynter er enda farligere enn det ovennevnte antyder, fordi de har skapt seg en posisjon som «journalistinstituttet som er ansvarlig for opplæring av forfattere og journalister», utallige tusenvis av unge mennesker som går gjennom denne «institusjonen», muligens for alltid ødelagt av deres opplæring. Og Poynters forsøk på å fremme den totale mediekontrollen av ICG er ikke imaginære:

Poynter publiserte nylig en liste over 515 nyhetsnettsteder de anså som «upålitelige», ei liste samlet fra «falske nyheter»-databaser kuratert primært av Annenberg Public Policy Center ved University of Southern California, Merrimack University, PolitiFact og Snopes. De fordømte ikke bare disse nettstedene som feilinformasjon, men deres opprinnelige artikkel ba annonsører om å svarteliste alle nettsteder på listen. Den senere versjonen ifølge Poynter-leder Barrett Golding: “Fake news er business. Mye av den virksomheten er annonsestøttet. Bortsett fra journalister, forskere og nyhetsforbrukere, håper vi at indeksen vil være nyttig for annonsører som ønsker å stoppe finansiering av feilinformasjon.»

De overspilte handa si. Bakslaget mot dette var så kraftig at Poynter måtte trekke lista og komme med en offentlig unnskyldning, og unnskyldte seg for «svakheter i metodikken». Det var ikke flauhet for etisk svikt, men flere trusler om alvorlige søksmål som forårsaket tilbaketrekninga. Imidlertid skrev Poynters administrerende redaktør Barbara Allen «Vi beklager at vi ikke klarte å sikre at dataene var korrekte før publisering, og beklager forvirringen og uro forårsaket av publiseringen». Men så (for å få leserne til å le), sa hun: «Vi lover å fortsette å holde oss til de høyeste standarder.» En person postet på Twitter: “Junkyard Attack Dogs Pose as Watchdogs“. Korrekt i alle henseender.

Så vidt jeg vet er det ingen faktasjekkere som ikke er en del av dette verdensomspennende nettverket. Noen er sponset og drevet av medieavdelingene fra forskjellige universiteter, men disse avdelingene har mottatt finansiering fra de samme kildene og er derfor underlagt og under kontroll av de samme menneskene.

Disse «samme menneskene» er de som allerede eier og / eller kontrollerer hele massemedialandskapet, inkludert aviser, magasiner, alle TV- og de fleste radionettverk, bokutgivere, bokdistributører som Amazon og Indigo, Hollywood-studioene som styrer virtuelt alle filmer og de fleste TV-programmer. De har også samme kvelertak på det sosiale medielandskapet, samt Google og Wikipedia.

Kommentar: Faktisk.no er en avlegger av Poynter-nettverket

Organisasjonen Faktisk.no som mer og mer framstår som en etterretningsorganisasjon med en politisk agenda, har tydeligvis tatt mål av seg til å sverte steigan.no så mye de kan. De er en direkte avlegger av det «faktasjekker»-nettverket som Romanoff beskriver.

I artikkelen Se det mørke nettverket bak Faktisk.no beskrev vi dette nettverket:

La oss begynne med Poynter, den såkalte faktasjekkerorganisasjonen som Faktisk.no er medlemmer av og får mye opplæring og inspirasjon fra. De ble opprettet med støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation.

The Poynter Institute for Media Studies, Inc. fikk i 2015 382.997 dollar fra Gates.

Poynter er forøvrig finansiert av andre svært rike institusjoner, som Charles Koch Foundation, Facebook, Google News Initiative (nettgigantens prosjekt for å kontrollere mediene), National Endowment for Democracy (CIAs sivile front) og Open Society Foundations (Soros), for å nevne noen.

Og som vi vet var jo Bill Gates ikke bare en god venn av den pedofilidømte milliardæren Jeffrey Epstein, Gates er også en stor sponsor av WHO, og Faktisk.no gjør så godt de kan for å forsvare både Gates og WHO fra kritikk.

Her er Poynters egen liste over deres nærmeste sponsorer:

Charles Koch Foundation

Democracy Fund

Environmental Defense Fund

Facebook

Foundation to Promote Open Society

Gill Foundation

Google News Initiative

Institute for War and Peace Reporting

John S. and James L. Knight Foundation

Lumina Foundation

MacArthur Foundation

Miami Foundation

National Endowment for Democracy

Newmark Philanthropies

Newton & Rochelle Becker Charitable Trust

Omidyar Network | Luminate

Rita Allen Foundation

Robert R. McCormick Foundation

Her er det «filantropiske» multimilliardærer og CIA i skjønn forening. National Endowment for Democracy er som kjent den sivile fronten til CIA. eBay-milliardæren Pierre Omidyar, som står bak et par av sponsorene på denne lista, finansierer den globale informasjonskrigen i samarbeid med CIA. Det var hans Luminate som finansierte The Last Men in Aleppo, propagandafilmen for The White Helmets. Det gjelder også deres kampanjer for regimeskifter. Foundation to Promote Open Society er instrumentet til George Soros, også en aktivist i regimeskifter og propagandakrig.

Les: How tech oligarch Pierre Omidyar funds regime-change networks and partners with CIA cutouts

Når Faktisk.no nå tydeligvis satser på å sverte steigan.no og hjelpe Facebook med eventuelt å fjerne oss, må vi ta det som et kompliment. Det betyr at den norske filialen av det mørke nettverket til Poynter og CIA tar oss alvorlig og ser på oss som en plagsom motstander. Akkurat slik Atlantic Council har gjort før dem:

Les: Atlantic Council advarer mot steigan.no

Kriger føres av flyvåpenet, hæren, marinen – og enheten for psykologisk krigføring, og den siste er den viktigste. De såkalte «faktasjekkerne» er kompanier den psykologiske krigens tjeneste.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSøndagsversjonen i Klassekampen
Neste artikkelBiden bombar Syrien och Irak för andra gången