Amerikanerne vil ikke ha mer vaksine

0
Joe Biden skrøt 21. april 2021 av at USA hadde passert 200 millioner vaksinedoser, men nå bråstopper det. Visepresident Kamala Harris i bakgrunnen.


Med 44% av befolkningen fullvaksinert begynner vaksineringen i USA å stoppe opp selv om myndighetene prøver å lokke med både kontanter, våpen og narkotika som belønning til folk som lar seg injisere. President Joe Biden kan bare skyte en hvit pil etter målet om å vaksinere 70% av amerikanerne innen 4. juli. Han har greid 44%, men nå ser det ut til å være mer eller mindre stopp. Biden har et lass med vaksiner på lager som holder på å gå ut på dato.

Av Askeladden, Derimot.no.


Oklahoma med 4 millioner innbyggere har greid å fullvaksinere 1,4 millioner, men kansellerer nå alle vaksinebestillinger og må sannsynligvis destruere 700.000 vaksinedoser fordi folk ikke vil ha dem. 4.500 personer lar seg nå vaksinere daglig i Oklahoma og tallet synker.

Amerikanske myndigheter begynner å bli desperate etter som vaksineringen ser ut til å stoppe opp. Det hjelper ikke om de tilbyr verken kontanter, biler, våpen eller narkotika for å få folk til å stille opp.

Quit with the Carrot and Stick Analogy for Sales Team Motivation | SOAR  Performance Group
Nå hjelper hverken pisk eller gulrot


I North Carolina er 38% fullvaksinert, men delstaten har sendt 1,2 millioner vaksinedoser i retur på grunn av manglende interesse, selv om innbyggerne fikk tilsvarende 200,- kroner i betaling for å la seg vaksinere.


Selv de demokrat-dominerte statene på vestkysten vil slite med å nå Bidens mål om 70% innen 4. juli. Washington State har såvidt bikket 50% fullvaksinerte og deler nå ut gratis marihuana for å lokke flere til sprøytene. California har prøvd å motivere folk uten å dele ut narkotika, men har bare greid å fullvaksinere 47%.


Ohio laget lotteri og delte ut fem førstepremier på 1 million dollar, men det resulterte bare i en liten vaksineringstopp som varte ei uke. Idag har Ohio fått fullvaksinert 42% av befolkningen.

Staten som muligens har gått lengst i å tilby insentiver, er erkekonservative West Virginia. Der har folk fått både geværer og biler gratis for å la seg vaksinere. Myndighetene i West Virginia har likevel bare greid å vaksinere 36% av befolkningen.


New Mexico er staten som ser ut til å ha lyktes best med insentiver. Der samlet de hele premiepotten på 5 millioner dollar i en premie og greide såvidt å få fullvaksinert halve befolkninga før det begynte å butte imot.
Så langt har ingen stater i USA greid å oppfylle president Bidens våte drøm om 70% fullvaksinerte amerikanere. Maine leder med 58%, men det ser ikke ut til at de heller vil lykkes i å nå 70%. Interessen for covid-vaksiner begynner i USA å nærme seg frysepunktet.

Kilder: 

The British Medical Journal

National Public Radio


Bildet er skjermdump fra NPR.

Forrige artikkelForsker: «Appellen til Steigan.no ligger i det maktkritiske og opposisjonelle»
Neste artikkelLatin-Amerika – i et permanent kupp