Palestina: Full seier til arbeiderne på Yamit!

0
Streikemøte for Yamit-arbeiderne

Etter mer enn tre måneders forhandlinger mellom arbeiderkomiteen i Yamit og Yamit CEO, har begge parter signert en avtale til fordel for de palestinske arbeiderne. De tre månedene med forhandlinger kom etter at de streikende arbeiderne hadde stengt sin 19-dagers streik. Det er Palestinakomiteens faglige utvalg som melder dette. I deres pressemelding heter det videre:

Av de fire kravene de forhandlet om, lyktes arbeiderne å oppnå tre. Disse kravene inkluderer:

  • Yamit Board forplikter seg til å betale de palestinske arbeiderne en feriegodtgjørelse, som vanligvis gis til israelske arbeidere i juli på årsbasis.
  • Hver palestinsk arbeider ved Yamit får 750 NIS, tilsvarende $ 230, i tre måneder i kompensasjon for hele forhandlingsperioden.
  • Arbeidere som er ferdige med å jobbe på Yamit, skal motta en slutt på tjenestegevinster basert på antall år de har jobbet for selskapet.

Khalil Shehab, leder for arbeiderkomiteen som ledet streiken og forhandlingene, sa:

”Forhandlinger med Yamit Company var alt annet enn enkle. I over tre måneder prøvde Yamits styre og administrerende direktør dårlig å manipulere og unngå å møte det som er avtalt etter å ha suspendert streiken. På noen punkter tenkte vi til og med å gjenoppta streiken for å presse selskapet til å overholde vilkårene i avtalen; men arbeidernes enhet, deres sterke vilje og besluttsomhet, den internasjonale solidariteten og viktigst av alt de nye fagforeningene støtter hindret dette fra å skje, og alle deres forsøk ble ikke fulgt. ” Når det gjelder det fjerde kravet som sier at lønningene til arbeidstakere øker med rundt 200 $ på lønnene, kommenterte Khalil: «Selv om et av våre krav fremdeles ikke er oppnådd, vil vi aldri gi det opp. Vi vil definitivt fortsette å kreve det til det endelig er oppfylt. «

Palestinske arbeidere ved Yamit startet sin 19-dagers streik 1. januar 2021 for å protestere mot de alvorlige arbeidsforholdene og den rasistiske fremgangsmåten til Yamit Sinoun Company. Selskapet ligger i industriområdet i Nitzanei Shalom, tilholdsstedet til 12 israelske kjemiske fabrikker bygget på stjålet palestinsk land i Tulkarm, og det produserer vannfiltreringssystemer for det globale markedet. De streikende arbeiderne krevde bedre arbeidsforhold, betalt ferie og sykefravær, bedre lønn og et pensjonskasse for å bevare fondet. Arbeiderne suspenderte streiken da Yamit gikk med på å møte arbeidernes krav etter å ha gått gjennom forhandlinger i en periode på tre måneder.

Forrige artikkelDystre tall for studenters psykiske helse
Neste artikkelRettferdig opprør i Jerusalem