Maoistgerlija drepte minst 22 soldater fra de indiske sikkerhetsstyrkene

0
Kjerneområdene til naxalittgeriljaen i India. Wikimedia / Creative Commons

Minst 22 indiske soldater ble drept og 31 såret da maoistgeriljaen naxalittene angrep dem i et bakhold i byen Bijapur, offisielt kalt Vijayapura. Bijapur ligger i den indiske staten Chhattisgarh. Det er India Today som melder dette. Minst 12 maoister ble drept og 16 såret i skytinga som fulgte etter angrepet. 400 maoistsoldater skal ha deltatt i angrepet.

Dette er den største naxalittaksjone i India på flere år. I 2010 ble 76 soldater og sikkerhetsfolk drept i et slikt angrep og i 2013 ble 25 soldater drept av naxalittene.

Navnet naxalitter stammer fra området Naxalbari i Vest-Bengal, der et berømt bondeopprør av denne typen startet i 1967.

Det er en eksplosiv økning av fattigdommen i India. Lockdownpolitikken har ført til at 89 millioner mennesker er blitt kastet tilbake i fattigdom. Den indiske regjeringa styrer også mer brutalt og voldelig. Begge deler øker rekrutteringsgrunnlaget for en bevegelse som naxalittene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKasakhstans rolle i Iran-Kina-avtalen
Neste artikkelFlukten fra sannheten eller frykten for sannheten?