Helse, avsporinger og illusjonen av et demokrati

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Vi har bedt dr.philos. Dag Viljen Poleszynski om å kommentere diskusjonen om PCR-tester, vaksiner og krisetiltak, og her er hans kommentar.

Av Dag Viljen Poleszynski.

Man blir selvsagt beskyldt for å være «konspirasjonsteoretiker» hvis man antyder at økonomisk og politisk sterke krefter manipulerer virkeligheten. Det er heller ingen konspirasjon, siden det som skjer, ligger åpent i dagen. Konspirasjoner foregår som kjent i det skjulte. At konservative partier fører høyrepolitikk, er heller ikke noe de legger skjul på. Det står i partiprogrammene.

Myndighetene forsøker ikke å skjule de restriktive tiltakene som settes inn for å bremse en epidemi som lett kunne vært stanset om man hadde tatt i bruk eksisterende kunnskaper om hvordan virus kan nøytraliseres. Siden den norske regjering har bevilget 10 milliarder kroner til vaksinealliansen  GAVI og Bill og Belinda Gates Stiftelsen, er det kanskje ikke så rart at myndighetene ikke anbefaler  befolkningen å bruke noen enkle midler for å holde seg friske: spis lavkarbomat (jevnt blodsukker  er nødvendig for immunforsvaret; det har vært kjent i over 150 år); ta knekken på virus med  hydrogen peroksid (H2O2), et kjent desinfeksjonsmiddel som selges på apotek til en slikk og ingenting  til (bruk en forstøver og sprøyt det inn i neseborene og halsen); vitamin C (som i store doser tar  knekken på alle virus), vitamin D og andre næringsstoffer som er nødvendige for normal immunitet.  Det er godt dokumentert at store deler av befolkningen er feilernært og lider av sykdommer som skyldes feil livsstil – sykdommer som ikke fantes i jeger- og sankersamfunn før jordbruksrevolusjonen.

Etter min oppfatning er den ensidige oppmerksomheten omkring hvor mange som er smittet, en avsporing, uavhengig av hvorvidt testen er til å stole på eller ikke. Nedstengningen er av noen jurister blitt ansett som grunnlovsstridig, og de restriktive tiltakene står ikke i stil med  epidemiens alvorlighetsgrad.

Debatten knebles

Det er allment kjent at det er nesten umulig å få fram kritiske synspunkter i sosiale medier, som raskt stopper ethvert tilløp til diskusjon, enten det gjelder studier som er gjort med vitamin C, kliniske erfaringer med klorkinin eller studier med lavkarbokosthold. Sensuren er konsekvent  av Google, Facebook, Instagram og Twitter. 

Dominerende medier (aviser, tv) slipper sjelden til mer enn små pip fra folk som tar til motmæle.  Vi som jobber i Helsemagasinet, kan heldigvis skrive hva vi vil og bringer i hver utgave informasjon om virksomme tiltak mot smitte og sykdom og analyse av det som skjer. 

At norske myndigheter ikke informerer om annet enn masker, vaksiner og hvilke sone som gjelder for ulike aktiviteter (grønn, gul, rød), kan skyldes flere forhold:

1) Uvitenhet. Leger lærer som kjent ikke noe om naturlige tiltak som vitamin C, D, kosthold, osv.

Medisinstudiet domineres fra dag 1 av farmakologi og pugging av medikamentkatalogen.  Dagens medisin er symptombasert og sjelden årsaksrettet. Politikerne tror at leger vet det som er verd å vite om infeksjonssykdommer og stoler på dem.

2) Økonomiske interesser. Noen lar seg bestikke av industrien til å utføre medikamentforskning. Dette kan være den eneste muligheten til å få publisert artikler i prestisjeorientert tidsskrifter som har store inntekter fra annonser for patenterte medikamenter (såkalte legemidler). 

3) Prestisje. Blant de mange hundre tusen helseutdannede som tilhører det medisinske  etablissementet, privat eller offentlig, tør svært få å bringe til torgs ukonvensjonelle meninger. Det kan føre til blokkert avansement, avskjedigelse og reprimander og er ikke karrierefremmende.

4) Mange tiår med propaganda for effekten av vaksiner mot tidligere epidemiske sykdommer har gjort sitt til folk flest tror at vaksiner reddet oss fra meslinger, kopper, tyfus, kolera, stivkrampe osv., når vaksinene i virkeligheten først ble tatt i bruk ETTER at sykdommene nesten ikke tok flere liv. Årsaken var en kombinasjon av flere faktorer: bedre hygiene, mindre trangboddhet, bedre kosthold, økt inntak av vitamin C, mindre stressende arbeid (og slutt på barnearbeid i kullgruver osv.), innlagt vann og kloakk, med mer.

I hvilken grad en transkriptase polymerase kjedereaksjonstest (rRT-PCR) virkelig viser smitte eller Ikke, blir i ovennevnte perspektiv etter min oppfatning mindre viktig. Verden kunne unngått alle de drakoniske tiltakene, dersom makteliten var interessert i å dele med befolkningen metoder som ville holde folk friske, til og med gjort dem friskere enn tidligere. Det er selvsagt ingen av de som tar til seg mesteparten av «samfunnskaka», interessert i. Samtidig klarer de å opprettholde illusjonen om at vi lever i et demokrati, hvilke man må kunne si er godt gjort. Noen av de som styrer det hele, må ha lært mye av Orwells 1984.

Dag Viljen Poleszynski, dr.philos.
Ansv. red. Helsemagasinet

Forrige artikkelStørste NATO-styrke noensinne ved Russlands grenser
Neste artikkelDomstol i Tyskland: Masker, koronatester og minsteavstand er ulovlig i skolen