Guvernøren i Florida legger ned forbud mot vaksinepass

0
Floridas guvernør Ron DeSantis har lagt ned forbud mot vaksinepass. Foto: Shutterstock

Advarer mot at vaksinepass vil skape to klasser mennesker i samfunnet.

I ei melding på Twitter skriver guvernør Ron DeSantis at

«Å kreve såkalte Covid-19-vaksinepass for å delta i hverdagen – for eksempel å delta på et sportsarrangement, gå på en restaurant eller gå på kino – ville skape to klasser av borgere basert på vaksinering,» Han skriver at at hans vedtak beskytter «de grunnleggende rettighetene og privatlivet til folk i Florida og den frie flyten av handelsvirksomhet.»

Florida legger til rette for vaksinasjon mot covid-19 men guvernøren har nå både forbudt vaksinepass og det å dele vaksineinformasjon med tredjepart. Hele guvernørordren ligger her.

Biden-administrasjonen har foreløpig unnlatt å ta stilling til spørsmålet om vaksinepass, men nå har altså Ron DeSantis kortsluttet prosessen og kommet presidenten i forkjøpet. Republikaneren Marjorie Taylor Greene fra Georgia oppfordrer nå andre stater som er ledet av republikanere om å gjøre som Florida.

– Vaksinepass er en dårlig idé

Et utvidet vaksinepass for covid-19 som åpner for innenlands bruk vil i praksis være en gjeninnføring av passersedler. Det er en type dokument vi knytter til autoritære regimer.

Dette skriver seks ledende akademikere i en kronikk i Dagbladet 7. mars.

Forrige artikkelSverige stanser Bill Gates’ forsøk på å dimme sola
Neste artikkelRussland advarer NATO mot å sende tropper til Ukraina