Emiratene sender nødhjelp til Syria

0

Et stort fly ankom Damaskus internasjonale lufthavn 8. april 2021 med medisinsk og matforsyninger levert av De forente arabiske emirater.

Ifølge det statlige Syrian Arab News Agency (SANA) ankom Emirati-flyet ved daggry med «store mengder medisinsk hjelp og utstyr for å håndtere koronavirusepidemien», sammen med matforsyninger.

De forente arabiske emirater, som gjenåpnet ambassaden i Damaskus i 2018, lovet $ 30 millioner «til støtte for internasjonal innsats for å lindre lidelsene til det syriske folket» under konferansen «Støtte fremtiden for Syria og regionen» i Brussel i regi av FN og Den europeiske union forrige måned.

Foruten Oman, som opprettholdt bånd med Syria gjennom hele krigen, var De forente arabiske emirater de første av Gulf Cooperation Council (GCC)-landene som gjenopprettet forholdet til Den arabiske republikk; dette ble senere fulgt av Bahrain.

De resterende to GCC-landene, Qatar og Saudi-Arabia, har ennå ikke gjenopprettet forholdet til Syria.

Ei stor gruppe arabiske stammefolk slutter seg til den syriske hæren

Ei annen positiv melding fra Syria går ut på at ei stor gruppe arabiske stammefolk i det østlige provinsen Al-Hasakah har sluttet seg til rekkene til de regjeringssponserte nasjonale forsvarsstyrkene (NDF), som er en av de viktigste paramilitære styrkene øst for Eufrat. 400 nye soldater ble innrullert i NDF i nærvær av en stor mengde militært personell og arabiske stammefolk i Al-Hasakah-guvernementet. “Soldatene gjennomførte en militærparade for uteksaminering, som inkluderte kamp- og sportsoperasjoner og kunsten å installere våpen av alle slag, i tillegg til å utføre et svar på angrep og angrep på et av fiendens befestninger, noe som understreker at de er kampklaser, skriver Al Masdar News.

Forrige artikkelPolitisk taushet om vindkraft – hektisk aktivitet i næringen
Neste artikkelEn norsk hydrogen-utopi