Amazon, sensur og markedet for identitetsmedisin

0

Av Jennifer Bilek.

I kjølvannet av Amazons “shadow banning”- [skyggeforbud – skjult for søk] av Abigail Sharers bok, “Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters som handler om hvordan kjønnsidentitetsideologi via sosial smitte påvirker unge kvinner, ble Ryan Andersons bok «When Harry Became Sally» direkte utestengt av teknologigiganten. Boken, som tidligere hadde vært på Amazons bestselgerliste, hadde som mål å gi «gjennomtenkte svar på spørsmål som oppstod fra våre transøyeblikk» og tilbød «en balansert tilnærming til offentlig politikk om kjønnsidentitet.»

Amazon skjuler og utestenger bøker som er kritiske til transideologi og den medisinske praksisen rundt dette.

The Transgender Industrial Complex, en rapport om kjønnsindustrien av Scott Howard, ble utestengt fra Amazon nesten like raskt som den ble lagt ut på plattformen i 2020, selv om den har kommet tilbake. Denne uken tok Amazon midlertidig ned boka «Desist, Detrans, & Detox: Getting Your Child Out of the Gender Cult», av Maria Keffler. Ingen advarsel, ingen e-post, bare en regelrett  utestenging, etterfulgt av en kryptisk unnskyldning og gjenoppføring.

I februar i år kunngjorde Amazon at selskapets regelverk ble endret mellom 2018-2021, og forsøkte å stemple Andersons bok som støtende for å referere til LGBTQ + identiteter som psykiske lidelser. Anderson tilbakeviste anklagene. Forbudet i seg selv er et åpenbart angrep på ytringsfriheten, ytringer som Amazon har beskrevet som hatefulle, skjønt pussig nok ble ikke Hitlers «Mein Kampf,» lagt til listen over “utestengt for hatefulle ytringer.
Amazon har 80% av bokmarkedet, så en utestengelse, et skyggeforbud, en deplattforming, for så å bli gjenoppført kan alt sammen være ganske skadelig for fortjenesten en forfatter kan sikre seg gjennom boksalg, for ikke å nevne for deres omdømme. Det påtvungede inntektstapet og ødeleggelsen av forfatterens omdømme ved å utestenge bøkene deres er uhyggelig nok. Men å forby bøker går langt utover det uhyggelige og inn i det territoriet vi burde respondere på.

Utover dette tyranniet og åpenbare angrep på våre rettigheter i følge det første grunnlovstillegg i den amerikanske Grunnloven, ligger det en mørkere virkelighet.

Kjønnsidentitet har åpnet nye markeder for det medisinske industrielle komplekset.

Hva var det som skjedde mellom Ryans utgivelse av «When Harry Became Sally», dens bestselgerstatus og den påfølgende fjerningen av boken, mens andre bøker om kjønnsindustrien også ble fjernet og skyggeforbudt? La oss undersøke.

Her er noen høydepunkter fra Amazons fremstøt inn i helsetjenester i løpet av 2019 og hvor de er på vei.

I samarbeid med JP Morgan Chase og Warren Buffetts Berkshire Hathaway, har Amazon rettet blikket mot sykehus og poliklinikker i USA, med sikte på å bli den ledende leverandøren av medisinsk utstyr til dem.

Amazon er blant de teknogigantene som står for størst innvirkning på helsevesenet, og kombinert med det store antallet brukere og selgere, kan det være en fruktbar testarena for fremtidige helsetjenester.

I mars gjorde Amazon en investering på 2 millioner dollar i Boston-baserte Beth Israel Deaconess Medical Center for å teste verktøy for kunstig intelligens.

Amazon Web Services (AWS)utvidet sitt  Next Gen Stats partnerskap med NFL (amerikansk fotball-liga) i desember for å fremme spillerhelsen. Partnerskapet planlegger å bruke kunstig intelligens med AWS og maskinlæring for å gi innsikt i spillerskader og hvordan utstyr, spilleregler og rehabiliteringsstrategier kan påvirke spillerhelsen.

Siden 2018 har Amazon inngått flere store partnerskap og investeringer i helseindustrien, og dette vil sannsynligvis fortsette inn i det nye tiåret. I 2018 kjøpte Amazon PillPack for 753 millioner dollar for å hoppe inn på onlinemarkedet for apotekvarer. Amazon dannet Amazon Care, en online virtuell medisinsk klinikk for ansatte. Senere gjorde Amazon ytterligere en anskaffelse og snappet til seg en oppstartsbedrift kalt Health Navigator som leverer teknologi og tjenester til digitale selskaper innen helse, som skal slås sammen med Amazon Care.

Med anskaffelsen av PillPack og den nylige utstedelsen av HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) som er kompatibel med Alexa-ferdigheter, spekulerer analytikere i at Amazon forbereder seg på å riste den globale farmasøytiske industrien verdt 934,8 milliarder dollar. Allerede tillater de forbrukere å bestille og fornye reseptvarene sine like enkelt som de bestiller klær eller leker fra Amazon Prime og skaper en fullskala apotekvirksomhet innen Amazonas infrastruktur.

Ikke overraskende, da den nye kjønnsindustrien er klar for vekst, går Amazon helhjertet inn for sine transansatte (så vel som deres nye farmasøytiske forbrukerbase), og lager en guidebok med goder som tilbys dem: Aetna health plans.

Amazons helsegoder for transansatte, Aetna helseplanen, dekker ikke-kirurgisk medisinsk behandling som hormon «terapi» og mental helsetjenester for mindreårige med «kjønnsdysfori» (kirurgiske inngrep vurderes når personer fyller 18 år).

Hormoner og spesialiserte kirurgiske prosedyrer for voksne, for eksempel dobbel brystamputasjon, fjerning av ribben, brystvorterekonstruksjon, skrotoplastikk (lage penislignende kroppsdel av blant annet vev fra arm og lår på kvinner som mener de er menn red.anmrk), penektomi (amputasjon av penis), vulvektomi (amputasjon av kjønnslepper), orkiektomi (amputasjon av testikler), vaginektomi (amputasjon av vagina), m fl, er dekket. Amazon-Aetna tilbyr også dekning for generelle operasjoner relatert til å endre ens utseendemessige kjønnskarakteristikker: hakeforstørrelse, laryngoplastikk (operasjon på stemmebånd), fettsuging, trakealbarbering (reduksjon i størrelse på adamsple), bortskarping av benmasse i ansikt, neseplastikk, ansiktsløftning, osv, alt for den «dysforiske ansatte.»

Amazon, med sine nye helseoppkjøp, investerer tydeligvis i identitetsmedisin, og om det går på bekostning av vår konstitusjonelle rett til ytringsfrihet, så får det visst bli sånn.

Les også: CNN ut mot biologisk virkelighet


Jennifer Bilek er etterforskende journalist, kunstner og bekymret borger. Hun har fulgt pengene bak transgenderagendaen i seks år. Hun skriver på 11th Hour Blog.

Forrige artikkelKoronastrategien og samfunnets sunnhet
Neste artikkelGudmund Hernes: – En mulig sak for riksrett