Robothunder settes inn i fattigstrøk i USA

0
Digidog på oppdrag for NYPD i New York. Skjermdump fra video.

NYPD har tatt i bruk robothund i et fattig område i Bronx, viser ny video. Videoen viser den blå og svarte, firbente “Digidog” som traver langs fortauet, sammen med politifolkene. Videografen, Daniel Valls fra FreedomNews.tv, skriver at hunden ble satt inn i forbindelse med en husokkupasjon. En talskvinne for NYPD sa at den 30 kilo tunge roboten er i en testfase og er utstyrt med lys og kameraer som gjør at politiet kan se «omgivelsene i sanntid.» Dette melder NY Post.

Robothunden kan løpe i 5 kilometer i timen og kan gå opp og ned trapper. Den er utstyrt med toveikommunikasjon.

Den demokratiske politikeren Alexandria Ocasio-Cortez har reagert kraftig på bruken av Digidog.

Også New York Times har tatt opp bruken av Digidog, og skriver at mange frykter at den kan bli et meget aggressivt overvåkingsredskap. Foreløpig er det bare én Digidog i bruk, men det er sannsynlig at det blir mange av dem når den bare er prøvd ut og justert. Den loves «ei lys framtid i New York», sier kilder i NYPD.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelForskere: Millioner har dødd av koronatiltakene
Neste artikkelFaktasjekk av Øystein Bogen