Faktasjekk av Øystein Bogen

0

Fra Spartakus.no.

Sammen med medieovervåker Lars Birkelund gjør Spartakus.no jobben som Faktisk.no burde ha gjort. Vi faktasjekker analysen «Putins selvvalgte hodepine» som utenriksjournalist Øystein Bogen publiserte på TV2.no onsdag 24. februar.

De store norske mediebedriftene NRK, TV2, VG, Dagbladet, Amedia og Polaris Media står som eiere av Faktisk.no, «en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.»

Hvorfor blir da utenriksstoff i de store norske mediene aldri gjenstand for faktasjekk? Hvorfor bruker den «uavhengige redaksjonen» så mye tid og ressurser på å imøtegå perifere samfunnsdebattanter på Facebook, og så lite energi på å sjekke «sannhetene» som deres egne journalister sprer til millioner av nordmenn hver eneste dag?

Les mer
om Øystein Bogen: «TV2-journalist bak grove politiske anklager»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.