Politiet til voldsomt angrep på demonstranter i Haag i Nederland

0
Dansende demonstranter i Haag ble for mye for politiet. / Twitter

Tusenvis av demonstranter mot regjeringa Ruttes koronapolitikk hadde samlet seg på Malieveld i Haag i Nederland 14. mars 2021. Demonstrantene var fredelige, men politiet erklærte demonstrasjonen for ulovlig fordi det bare var gitt tillatelse til å samle 200 mennesker. Så gikk politiet til angrep på demonstrantene og «feide Malieveld» som De Telegraaf skriver.

Politifolk med skjold og batonger, ridende politi og hunder jagde demonstrantene vekk. Politiet brukte også vannkanoner. Folk ble slått og noen ble skadet, skriver korrespondent Marieke van Essen som var på stedet.

Demonstrantene måtte løpe for å komme seg unna i tide, skriver van Essen. Hendelsen ble også vist på direktebilder fra Omroep West. Malieveld, den store plenen foran sentralstasjonen i Haag, ble tømt for folk gjennom politiets angrep.

Et advarselskudd ble også avfyrt av en politibetjent under demonstrasjonen. Det skjedde da en hundefører ble angrepet av demonstranter.

To demonstranter ble skadet etter at politihunder ble brukt mot dem fordi de nektet å forlate stedet. I en annen hendelse ble en kvinne truffet av en opprørsbuss. «Dette var ettertrykkelig ikke intensjonen,» sa politiet i en uttalelse. TV-opptak viser demonstranter som ble slått av politiet og de viser blodige ansikter.

Demonstrantene hadde opptrådt helt fredelig før politiangrepet. De drakk kaffe og danset med hverandre, men politiet syntes ikke de hadde nok avstand fra hverandre.

I forbindelse med demonstrasjonen sørget politiet for å stanse togtrafikken til Haag. Noen av demonstrantene prøvde å forlate Malieveld og gå mot sentrum. De ble drevet tilbake av politiet.

Dette er Europa og demokratiets vilkår anno 2021.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRøkkes «grønne» selskaper har 10 milliarder i gevinst – uten å ha tjent ei krone
Neste artikkelSchibsted kontrolleres av Wall Street