Human Rights Watch, gi meg noe ekte.

0
I kø for mat i Syria. Krisa er skapt av de strenge internasjonale sanksjonene og krigen mot Syria. Foto: Syria News

Eller «Gimme some truth», som John Lennon sa det. 

Av Lars Birkelund.

Finnes det så mye som EN humanitær organisasjon som ikke er korrumpert? Spørsmålet skyldes at man har oppdaget at det i grunn er lite som er slik det ser ut som. Det er ikke gull alt som glimrer.  Og særlig har Norges og andre lands krig mot Syria vært en øyeåpner. For det har vist seg at mange av disse landenes «humanitære» organisasjoner bidrar til utsultingen av og krigføringen mot det syriske folk, at dette framstilles som «hjelp» og at organisasjonene feilaktig hevder at de er uavhengige, når de faktisk er avhengige av støtte fra stater som fører krigen mot Syria. Deriblant Norge og USA, samt tilknyttede oligarker som Georg Soros. Se blant annet mine og Eva Thomassens artikler om Norsk Folkehjelp og White Helmets. 

21. mars klandret «menneskerettighetsorganisasjonen» Human Rights Watch Syrias myndigheter for mangel på brød i Syria, når sannheten er at det knapt var noen slik mangel før USA, UK og andre kolonimakter innførte sanksjoner og krig mot landet i 2011, med tilslutning fra Norge, Israel, Qatar, Saudi Arabia og tilsammen ca 60 andre land. Det går faktisk også fram av HRWs artikkel: «Før 2011 produserte landet nok hvete til å tilfredsstille behovet for egen befolkning». Allikevel presterer HRW å gi Syrias myndigheter skylda for at store deler av Syrias befolkning nå sulter. 

USA stjeler mattransporter i Syria.

USA regelrett stjeler deler av Syrias hvete i samarbeid med de såkalte kurdiske sjølstyremyndighetene og transporterer den ut av Syria. Det samme med Syrias olje. USA har også blitt beskyldt for å tenne på syriske kornåkere. Dette for å hindre at syriske myndigheter får tak i det som kunne blitt til brød for det store flertallet av syrere som bor i regjeringskontrollerte område. Og som sulter.  «Internasjonale lover tilsier at retten til mat er del av alles rett til en adekvat levestandard», sier HRW. Altså burde HRW allerede for ti år siden ha krevd slutt på sanksjonene mot Syria.

USAs allierte SDF setter fyr på hveteåkre.


HRW sier videre at Russland, som part i «konflikten» i Syria plikter å kompensere for skadene og lovbruddene landet er ansvarlig for, som å reparere bakerier som er ødelagt og å erstatte det kornet som har gått tapt pga «konflikten». Som om ikke også NATO-land, Israel m fl har påført Syria skade. Israel blant annet gjennom nesten daglige bomberaid. Forskjellen er at Russland har rett til å være i Syria fordi Syrias myndigheter ba dem om hjelp mot nevnte lands krigføring. 

HRWs uttalelse 21. mars krevde intet av USA, Israel, Tyrkia og andre land som deltar i krigføringen og som okkuperer deler av Syria samt stjeler Syrias naturressurser. Det viser at HRW først og fremst er lojale til sine donorer i de landene som fører krig mot Syria og at HRWs humanitære hensyn kommer i andre rekke, i beste fall. 

YouTube player
Forrige artikkelJeg er verken høyreekstrem, rasist, jødehater eller konspirasjonsteoretiker
Neste artikkelPresset CIA Jemen til å løslate al-Qaidas propagandist Anwar al-Awlaki?