Horrible arbeidsforhold i Amazon

0
Illustrasjon: The Intercept

Interne dokumenter i Amazon viser at selskapets ledelse er klar over at deres arbeidere pisser i flasker og skiter i poser fordi tidspresset på dem er så stort at de ikke rekker å gå på do. Dette skriver The Intercept.

Marc Pocan som sitter i Representantenes hus i USA tvitret at Amazon ikke behøvde å skryte av at de betaler arbeiderne mistelønna på 15 dollar timen og kalle seg «progressive» av den grunn når de driver fagforeningsknusing og tvinger arbeiderne til å pisse på flasker. Amazon svarte: «Tror du virkelig at noen ville jobbe for oss hvis dette var sant?»

Men det er sant, skriver Ken Klippenstein i The Intercept. Han har både snakket med mange Amazon-arbeidere og fått tilgang til interne eposter fra selskapet som viser at ledelsen utmerket godt vet at dette forgår.

I et interndokument merket “Amazon Confidential” står det at ansatte både driver “public urination” og “public defecation”, eller pissing og driting i offentlighet, som det heter på godt norsk.

Arbeidstakeren ga også en e-post sendt av en Amazon-logistikksjef i mai i fjor hvor den refset ansatte for å ha avføring i poser. “Denne kvelden oppdaget en medarbeider menneskelig avføring i en Amazon-pose som ble returnert til stasjonen av en sjåfør. Dette er den tredje anledningen de siste 2 månedene da poser er blitt returnert til stasjonen med avføring inni. Vi forstår at DAs [driverassistenter] kan ha nødsituasjoner underveis, og spesielt under Covid har DAs slitt med å finne toaletter mens de leverer varer. » Undertegnet Jen Snyder, On-Road Area Manager i Amazon Logistics.

Halie Marie Brown, 26 år fra Manteca, California, som jobbet som leveringssjåfør for en Amazon-leveransesentreprenør, Soon Express, til han sluttet 12. mars, sa til The Intercept at dette «skjer fordi vi bokstavelig talt er tvunget til å gjøre det, ellers vil vi miste jobbene våre for mange ‘ikke-leverte pakker.’ «

Offentlige rapporter om at Amazon-ansatte dropper å gå på do, kjenner vi også til fra ei bok fra 2018 av den britiske journalisten James Bloodworth. Boka “Hired: Six Months Undercover in Low-Wage Britain,”, hevdet at Amazon-arbeidere på et lager i Staffordshire, Storbritannia, pisset i flasker for å oppfylle produksjonskvotene. Mens de fleste av de ansatte jeg snakket med var sjåfører som leverte produkter, sa arbeidstakere at praksisen også var vanlig i fabrikker.

Forrige artikkelBill Gates vil dimme sola
Neste artikkel«Det skal koste å angripe Israel»
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.