Den russiske hæren ødelegger forlatte underjordiske befestninger i Syria

0
Abstract, blur, bokeh background, defocusing - image for the background. The war in the Near East, combat actions

Et omfattende nettverk av tunneler, inkludert et feltsjukehus, ble bygd av NATO-ingeniører i 2015 med sement produsert spesielt av Lafarge [En sementgigant i krigen mot Syria], for jihadistene, i strid med folkeretten og de relevante FNs sikkerhetsrådsresolusjoner.

Komplekset ble forlatt i konfrontasjon med den fremrykkende syriske hæren og har nettopp blitt ødelagt av den russiske hæren.

Ikke glem at i motsetning til hva man får inntrykk av i vestlig propaganda, hadde NATO fra 2011 til 2016 overvåket bygginga av underjordiske anlegg som gjorde det mulig for jihadistene å føre en posisjonskrig i samsvar med håndboka [ Management of Savagery: The Most Critical Stage Through Which the Islamic Nation Will Pass ].

I mangel av kraftige nok bomber (bunkerbusters) var det umulig for den syriske hæren å demontere disse festningene. Fra Russland intervenerte på Syrias oppfordring i 2014 satte det russiske militæret i gang med å ødelegge dem. Det var så mange av dem at det til deres store overraskelse tok det russerne over seks måneder å få jobben gjort. Og fortsatt finner man flere store underjordiske anlegg.

En sementgigant i krigen mot Syria

Betonggiganten Lafarge har spilt en sentral rolle i Syria. De veldige tunellanleggene som ble avslørt i Øst-Ghouta og Douma og de underjordiske festningene Russland har sprengt nå er ingeniør- og konstruksjonsarbeid i verdensklasse. De enorme mengdene med betong og armeringsstål som trengtes for å bygge disse underjordiske festningene må ha kommet et sted fra, og alt tyder på at det må ha kommet nettopp fra Lafarge. Deres anlegg i Jalabiyya i det nordlige Syria hadde på det meste en produksjonskapasitet på 3 millioner tonn betong i året. For å få et begrep om hvor mye dette er kan man tenke på at det er mer enn hva Frankrike brukte på å bygge Maginot-linja og det et omtrent halvparten av den totale mengden betong Tyskland brukte på å bygge Siegfried-linja i 1938–39.

Alt tyder på at det er nettopp Lafarge som har vært utpekt til å gjøre jobben med å bygge de sterke militærbasene for vestmaktenes og oljediktaturenes leiehærer i Syria. Det er dette som forklarer hvorfor det har vært og fortsatt er så vanskelig for den syriske hæren å knekke jihadistene. Deres bunkere har vært nesten uinntakelige fordi de er konstruert av verdens fremste eksperter på sånt.

Så enorme byggearbeider har også krevd ingeniører og andre typer spesialister, samt avansert utstyr av forskjellig slag. Også her må Lafarge ha spilt en nøkkelrolle.

Lafarge kunne aldri ha gjennomført en så massiv operasjon dersom den ikke hadde vært samkjørt med fransk og amerikansk etterretning. Og her i Norge bør vi absolutt spørre og grave etter hva som har vært PSTs rolle i dette og hvor mye av den norske støtten til terroristene i Syria som har gått med.

Lafarge er ikke bare verdens største betong- og anleggsselskap. Selskapet hjalp til i krigen mot Irak i 1991 og hadde en periode en direktør ved navn Hillary Rodham Clinton.

Oljefondet er storaksjonær i LafargeHolcin, som selskapet heter nå, med en eierandel på 3 prosent, til og med mer enn Vanguard.

Forrige artikkelFullt kaos i SV om «Grønn Ny Deal»
Neste artikkelEn tur til Bodø, en tur i fengsel og en tur på taket.