16 delstater i USA avslutter lockdown og dropper maskepåbud

0
Texas Is Ending Its Mask Mandate After The CDC Warned Against Rolling Back COVID-19 Safety Measures. Dallas, 02.03.2021.

Guvernør Greg Abbott i Texas var den første guvernøren i USA til å erklære slutt på lockdown, maskepåbud og andre koronarestriksjoner. 2. mars 2021 erklærte han: «Jeg har nettopp annonsert at Texas er 100% åpent. ALT. Jeg har også avsluttet maskepåbudet i staten.»

Gjennom det året som har gått har USA vært gjennom er hel serie av koronatiltak med reiseforbud, lockdown, maskepåbud, stenging av forretninger og en serie unntaksbestemmelser. Det er ikke påvist at det har hatt noen virkning når det gjelder å stanse pandemien. California har for eksempel det strengeste koronaregimet, men også flest koronatilfeller og dødsfall i forhold til folketallet.

Guvernør Tate Reeves i Mississippi fulgte tett etter Abbott og erklærte at stenginger og maskepåbud ble opphevet fra 3. mars og at forretninger og virksomheter igjen kunne begynne for fullt. Men Iowas guvernør Kim Reynolds var før dem. Han opphevet maskepåbud og koronarestriksjoner 8. februar. Montanas guvernør Greg Gianforte opphevet maskepåbudet 12. februar.

Representantenes hus i North Dakota har vedtatt at maskepåbud er illegalt. Per 2. mars 2021 er det 16 stater som ikke lenger har maskepåbud i USA. Dette har naturligvis ført til en kraftig polemikk, og Californias guvernør Gavin Newsom kaller vedtaket i Texas «totalt uansvarlig». Den demokratiske politikeren Beto O’Rourke kalte det «en dødsdom over Texas». Hans republikanske motpol Dan Crenshaw derimot, jublet «Happy Independence Day Texas.»

I Texas har guvernør Abbott også annonsert en lov som vil forby selskaper som driver sosiale medier å sensurere meninger.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.