Uavhengighetspartiene vant valget i Catalonia

0

For tredje gang på rad vant den katalanske uavhengighetsbevegelsen det katalanske valget med absolutt flertall. Den vant med 74 seter, mer enn de 68 som sikrer flertallet (ved forrige valg vant den med 70). Denne gangen også med 51,22% av stemmene, noe som altså gjør det til flertall blant velgerne. Valget skulle egentlig komme neste år, men det ble framskyndet fordi de spanske domstolene styrtet den katalanske presidenten Joaquim Torra etter at han ble beordret til å ta ned et banner som kritiserte fengslingen til katalanske politikere. Presidenten nektet, med henvisning til ytringsfriheten, og det spanske rettsvesenet mente at forakten var tilstrekkelig til å fjerne presidenten for parlamentet i Catalonia og utløse nyvalg.

Videre, etter å ha konsultert eksperter om pandemien, bestemte den midlertidige katalanske lederen å utsette valget i fem måneder til den «tredje bølgen» av Covid-19 hadde avtatt. Men igjen blandet det spanske rettsvesenet seg inn og fastsatte valgdagen til 14. februar.

På bakgrunn av dette, og til tross for at hele statsapparatet og den spanske pressa var imot dem, har uavhengighetsbevegelsen vunnet igjen, og har gjort det gjennom å oppnå et større absolutt flertall enn noensinne og med over 51% av stemmene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.