Texas: Nedfrosne vindturbiner fører til rullerende blackout

20
Illustrasjon: Shutterstock

Nesten halvparten av den installerte vindkraftproduksjonen i Texas har vært frakoblet på grunn av frosne vindturbiner i Vest-Texas, ifølge nettoperatørene i delstaten. Dette skriver eu.statesman.com.

Vindkraftanlegg over hele staten genererer opptil 25.100 megawatt energi til sammen. Men uvanlig fuktige vinterforhold i Vest-Texas forårsaket av helgens underkjølte regn samt historisk lave temperaturer har iset ned mange av disse vindmøllene.

Fra og med søndag morgen 14. februar 2021 utgjorde disse frosne turbinene 12.000 megawatt installert vindkraftkapasitet i Texas, selv om de vestlige Texas-turbinene vanligvis ikke yter full produksjonskapasitet denne tiden av året.

Denne uventede krisa har ført til at strømleverandørene i Texas har innført rullerende blackout.

Og som det heter på Frank Zappas LP Freak Out!: «And I’m telling you my dear that it can’t happen here!»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  klima nøtteskall

 2. Avatar for K11 K11 says:

  Påfallende nok er det kulde overalt på jorda nå for tiden.

  Skjønt, temperaturen her i distriktet har nettopp krøpet opp til åtte minus, noe som kjennes varmt ut etter at jeg har blitt vant til 17-20 (som vi har hatt i halvannen måned i strekk).

 3. Hvor er Klima Greta ? Åja …hun er travelt opptatt med å spre konspirasjonsteorier så de super rike kan bli ultra rike og vi andre lutfattige.

  Den store klima guden Bill Gates/Kill Bill/ Gates of hell har akkurat kjøpt et privat jet selskap der han mener at alle må ut å fly i privatfly, han mener også at turisme må ta slutt for middelklassen der man heller bygger super luksus hoteller for de aller rikeste.

  ryuryririi

  dfghjkløfdghj

 4. Når folk begynner å fryse gir de f… i hvor strømmen og energien kommer fra. Atom, køl, gass, ved, give me anything! Husker ikke hvilken kuldeperiode det var, men det skjedde et strømbrudd i deler av UK for noen få år siden, da slutter også mye av gassoppvarmingen å fungere. Leste om folk som hogg opp møbler og fyrte med plastavfall osv. i desperasjon.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg er ikke uenig, men så lenge alle andre benytter kriser til å få gjennom viljen sin, bør vi atomkraftforkjempere gjøre det også.

  Jeg har fyrt opp en mye av en innervegg den siste uka, og det blir varmt av det. Om man har ei bra pipe, så tåler den en pipebrann i ny og ned, noe jeg vet av egen erfaring. For en del år siden så puttet jeg det som var av fliser og småavkapp i ovnen, og overflata ble da så stor at ovnen ble en vedgass-generator, så vedgassen tok fyr igjen når den kom til pipa.

  Ikke at jeg på død og liv skal gjøre det igjen, men det var egentlig ikke mer dramatisk enn at naboene kom og fortalte at det brenner i pipa di.

 6. Avatar for Slangen Slangen says:

  Artig artikkel om utlandet som fekk eit løft med herlige kommentarer om gamlelandet.
  At slike kommentarer skal ta slutt er ikkje til å halde ut, for det vil redusere utbytet av lesinga dramatisk.
  At det norske folk no planlegg for elektrisk kraftmangel er utruleg med overskot av energi i alle former.
  Ikkje nok med det, no skal NATO-jens gjere krigsstiftarane om til ein global klimakjempe. Det neste er bomber mot CO2?

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Kalde vintre skyldes global oppvarming. Så nå er det bare å vente seg en overopphetet istid. Så ikke kom å si at dere ikke ble advart!

 8. Avatar for prettyplz prettyplz says:

  Norge hadde et fantastisk utgangspunkt med både vannkraft og «nesten ubegrenset» tilgang til olje og gass. Det er dette som er konkurransefortrinn i en markedsstyrt verden. Og det som har gitt industrien her evnen til å hevde seg. Vi har gode industrisamfunn langs kysten og har kunnet bygge velferd.

  Dette vil man skrote fordi «klima»
  Selv om våre såkalte utslipp er en bitteliten del av det store bildet. Symbolpolitikk.
  Vind og sol er ustabilt og vil ikke kunne hjelpe til når man nå søker å kvitte seg med olje.
  bilde

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

12 flere kommentarer

Deltakere